Quin és el teu viatge somniat?

9 rutes increïbles que voldreu fer un cop a la vida

“M’encantaria fer la volta al món”. “Abans que em mori vull recórrer Amèrica de nord a sud”. “Algun dia agafaré el transsiberià”. “He somiat tantes vegades recórrer la Ruta 66...”. La llista de viatges somiats pot ser infinita, però l’imaginari viatger sol ser força comú, igual com ho són els impedients verbalitzats amb els “si no fos” i els “si tingués”. Si no fos per la hipoteca, si no fos pels fills, si no fos pels estudis, si tingués prou diners, si tingués més temps o si tingués prou valentia per fer-ho són els principals culpables que ens fan aparcar aquests desitjos a la carpeta dels viatges somiats.

6 destinacions 'eco-friendly' que no et pots perdre

Avui us proposem que canvieu els “si tingués” pels “com que tinc” i els “si no fos” pels “com que no tinc” i feu realitat el vostre viatge somiat. Us proposem 9 desitjos viatgers que voldreu fer un cop a la vida. Per a alguns necessitareu més temps que per a d'altres, tot és qüestió de la llargada que voleu que tingui el somni.

De les illes Shetland a Bari, aquestes són les 10 millors destinacions d'Europa

La Ruta 66

Coneguda també com The Mother Road (la carretera mare), és la via que travessa els Estats Units d’est a oest. La ruta original sortia de Chicago i arribava Los Angeles després de travessar Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Nou Mèxic, Arizona i Califòrnia amb un recorregut de gairebé 4.000 quilòmetres. Establerta el 1926, va quedar descatalogada l’any 1985. Ara forma part les carreteres històriques i s’ha convertit en una de les rutes més seguides per turistes d’arreu del món.
Fa per a vosaltres si somieu trepitjar decorats de pel·lícula, dormir en motels de carretera i conèixer el Fart West.
La millor època són els mesos de maig, juny i setembre, quan no fa tanta calor ni hi ha tanta gent.
Necessiteu un mínim de dues setmanes per fer-la tranquil·lament.

El Transsiberià

Més de 9.000 quilòmetres de línia ferroviària entre Moscou i Vladivostok. Aquesta és la ruta original del famós tren transsiberià que travessa Rússia per 8 zones horàries. A partir d’aquí, podeu fer diferents combinacions. La més famosa és enllaçar amb el transmongolià i creuar Mongòlia per arribar a Pequín, a la Xina. Els punts més rellevants del recorregut són Moscou, els Urals, Iekaterinburg (la frontera entre Europa i Àsia) o Irkutsk, des d’on s’arriba al llac Baikal, un dels més grans del món, amb el 20% de les reserves d’aigua dolça del planeta.
Fa per a vosaltres si somieu viatjar lentament i admirar paisatges desèrtics.
La millor època per anar-hi és l’estiu, ja que el temps és millor i hi ha més hores de llum, però el transsiberià opera tot l’any.
Necessiteu un mínim de 7 dies sense parar, però 3 setmanes si feu parades per descobrir les ciutats siberianes i els seus paisatges.

Les illes Galápagos (Darwin)

Iguanes marines endèmiques que ocupen platges senceres, tortugues gegants que caminen tranquil·lament davant teu, lleons marins que et demanen jugar dins l’aigua i fins i tot una arca de Noè plena d’espècies úniques al món. Les Galápagos, el paradís de Darwin, són un zoo enorme sense gàbies on els animals no tenen por dels humans i viuen entre paisatges volcànics que semblen d’un altre planeta. Una explosió de natura difícil de trobar en altres llocs del món.
Fa per vosaltres si somieu veure animals en llibertat, passejar per volcans actius i nedar en aigües plenes de vida.
La millor època és entre març i abril, quan l’aigua és més càlida.
Necessiteu un mínim d’una setmana per fer un creuer entre illes o de 15 dies si les exploreu per lliure.

Un safari a l’Àfrica

Un viatge a l’Àfrica és una sorpresa constant. No saps mai en quin moment una família d’elefants et passarà pel davant o quan veuràs un guepard pujant dalt d’un arbre. Sigui al delta de l’Okavango (Botswana), al Parc Nacional del Kruger (Sud-àfrica), al cràter del Ngorongoro (Tanzània) o al Parc Nacional del Masai Mara (Kènia), un safari a l’Àfrica té l’aventura assegurada. Acostuma a estar entre els somnis dels amants dels animals, que anhelen veure’ls en llibertat, però també hi somien els que busquen aventura i visitar el continent més verge del món.
Fa per a vosaltres si somieu passar a prop d'elefants i girafes i veure postes de sol increïbles entre paisatges infinits.
La millor època és entre juliol i setembre, quan hi ha estació seca a molts països africans, cosa que obliga els animals a moure’s.
Necessiteu un mínim de 10 dies si contracteu un viatge organitzat.

Un creuer per l’Antàrtida

Visitar el continent blanc és sinònim de neu, gel, icebergs, pingüins, foques o balenes. No és un viatge econòmic ni fàcil, perquè és més o menys confortable depenent de les condicions climatològiques. També s’ha convertit en un destí que perilla si l’escalfament global segueix desfent l’Antàrtida. Per tant, si el teniu al vostre 'bucket list', comenceu a fer-li lloc.
Fa per a vosaltres si somieu en un viatge en què acabeu distingint les tonalitats de blanc i veure balenes i pingüins en el seu hàbitat natural.
La millor època, i l’única que hi van vaixells, és entre octubre i abril. Depenent dels mesos veureu el paisatge més o menys nevat i variaran els animals que vegeu.
Necessiteu un mínim de 15 dies comptant que en fan falta uns 6 de navegació per arribar-hi.

Un viatge al sud-est asiàtic

Des de les platges paradisíaques de les Filipines i Tailàndia fins als temples dins la selva d’Angkor Wat a Cambodja, passant per la modernitat dels edificis de Singapur o Kuala Lumpur. Els 11 països del sud-est asiàtic comporten un xoc cultural que atrapa i tenen uns paisatges que enamoren. Acostuma a ser el somni dels viatgers que comencen i volen un viatge assequible.
Fa per a vosaltres si somieu en un viatge de contrastos culturals i voleu una ruta econòmica.
La millor època és entre novembre i abril, quan hi ha l’estació seca.
Necessiteu un mínim de 6 mesos si voleu destinar uns 15 dies a cada país.

Índia

L'Índia, o l’estimes o l’odies. Aquesta és l’afirmació que fan molts viatgers després de visitar el subcontinent asiàtic. Una barreja d’olors, multitud de gent, força brutícia i massa pobresa, diran els que l’han odiat. Mentre que els que l’estimen la descriuran com una explosió de colors amb gent encantadora i una gran riquesa cultural per viure-hi una experiència única. Si és el vostre somni, haureu de viure-ho per decidir a quin grup pertanyeu.
Fa per a vosaltres si somieu un viatge de xoc cultural en què la riquesa cultural emociona i les regles socials canvien.
La millor època és entre novembre i abril, quan les pluges monsòniques s’aturen.
Necessiteu un mínim de 15 dies a un mes si us centreu en una zona del país.

La ruta panamericana

En diuen també la costura americana, perquè travessa el continent de nord a sud, concretament d’Alaska a la Patagònia xilena. Més de 25.000 carreteres que connecten 14 països, passant per diferents climes i per tota la diversitat de paisatges que us pugueu imaginar. Glaceres, volcans, boscos, deserts, selves tropicals, parcs naturals o platges desèrtiques són només algunes de les meravelles que amaga i que s’ha de descobrir en un 'road trip', sigui en vehicle propi o fent ús del transport públic.
Fa per a vosaltres si somieu en un viatge llarg que no sigui la volta al món i que transcorri per carretera.
La millor època és difícil trobar durant tota la ruta, perquè és un viatge de mesos.
Necessiteu un mínim d’un any i mig, tot i que si podeu allargar-ho a dos en gaudireu molt més.

La volta al món

D’est a oest, passant per l’hemisferi nord, combinant-los tots dos, sense pujar a cap avió o sense bitllet de tornada. La volta al món es pot fer de moltes maneres i no implica passar per tots els països. Acostuma a ser el somni dels viatgers més empedreïts i dels que es proposen agafar-se un temps sabàtic per conèixer-se a si mateixos, per gaudir de la família o per viure la vida abans d’establir-se. Molts el consideren el somni dels somnis viatgers.
Fa per a vosaltres si somieu ser Willy Fogg i disposeu d’un temps sabàtic.
La millor època és qualsevol. En aquest cas compta més el temps que el clima!
Necessiteu un mínim de 80 dies segons Willy Fogg, però és recomanable fer-la amb un any.