Troben morta la germana de Màxima d'Holanda

Les autoritats argentines investiguen si es tracta d'un suïcidi 

Inés Zorreguieta, germana petita de Màxima d'Holanda, ha sigut trobada morta al seu apartament de Buenos Aires, segons ha confirmat un representant del govern holandès al diari argentí 'La Nación'. "Confirmo que Inés Zorreguieta, germana de la reina Màxima dels Països Baixos, va morir dimecres a la nit. Es creu que es tracta d'un suïcidi", ha assenyalat el portaveu. 

Zorreguieta, nascuda el 1985, treballava com a directora de despatx i taula d'entrades de la direcció general d'administració de la secretaria executiva del Consell Nacional de la Coordinació de Polítiques Socials de la Presidència d'Argentina. El seu nomenament va ser criticat perquè es considerava que no estava preparada per desenvolupar el càrrec. 

La casa reial holandesa ha emès un comunicat en què assegura que la reina està "commocionada i desolada" després de rebre la noticia de la mort de la seva germana petita, a la qual estava molt unida. De fet, Màxima d'Holanda ha anul·lat tots els compromisos que tenia per a aquesta setmana. 

La petita dels Zorreguieta, que va estudiar psicologia, va tenir depressió i problemes alimentaris, segons apunta 'La Nación', i el 2012 va ser ingressada en una clínica de Buenos Aires. Tot i que la família no ha volgut comentar mai els motius del seu ingrés, Màxima d'Holanda estava molt pendent de la seva germana petita i diverses vegades la va intentar convèncer, sense sort, perquè es traslladés a viure a Amsterdam. 

Inés Zorreguieta era la padrina de la princesa Ariadna d'Holanda, la tercera filla de Màxima i Guillem, i va ser una de les dames d'honor del casament dels reis l'any 2012. 

Aquesta és la segona mort recent dins de la família de Màxima d'Holanda, que l'agost passat va perdre el seu pare, Jorge Zorreguieta. 

Més continguts de