Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Festes en honor a Sant Antoni, vermuts o excursions atrevides... Us seleccionem les millors propostes per al cap de setmana

Festa dels Tres Tombs

Igualada

Igualada celebra la festa dels  Tres Tombs més antiga de Catalunya: enguany arriba a la 193a edició i ha estat declarada d’interès turístic nacional. A la desfilada hi participen una gran varietat de carros, i quan arriba l’últim tomb es porta a terme la benedicció de les cavalleries i animals domèstics presents.

Som Cultura Popular

Barcelona

La primera Mostra del Patrimoni Immaterial de Barcelona té com a objectiu viure la  cultura popular en primera persona, difondre-la en l’entorn més pròxim i dotar-la, a més, d’un fons teòric. Durant quatre dies hi haurà mostres, conferències, projeccions, debats i activitats per a nens i nenes.

Excursió al túnel de Montclar

Montclar d'Urgell

Aquest cap de setmana els més atrevits poden fer una travessa ben original: la del túnel de Montclar. És una caminada de 5 km sota terra en un espai de 4,5 metres d’alçada i 6 metres d’amplada. Els organitzadors avisen: la travessa no és apta per a claustrofòbics i cal portar llanterna i roba impermeable.

Festa major de Sant Antoni

Barcelona

Aquest barri barceloní viu el seu últim cap de setmana de festa major. Dissabte al matí hi ha la famosa Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Antoni i la benedicció dels animals de companyia i diumenge hi ha la Trabucada de Sant Antoni, la cercavila del seguici del barri i al vespre el correfoc.

Festa dels Romeus

Monistrol de Montserrat

Si voleu conèixer la història del poble de Monistrol de Montserrat, aquest cap de setmana és el moment. Aquesta festa reviu com era la vila al segle XVI amb diferents representacions que es fan als carrers i que recorden moments històrics destacats. També hi ha demostracions d’oficis i paradetes amb productes.

Festa major d'hivern

Salou

Salou celebra del 22 de gener a l’1 de febrer la seva festa major d’hivern amb multitud d’activitats que omplen els carrers. Una de les més celebrades és la cercavila del Cós Blanc, que se celebra el 30 i on es fa un espectacle de so, llum i confeti que en edicions anteriors ha reunit més de vint mil persones.

Mostra comercial i agrícola

Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts celebra aquest cap de setmana la 32a edició de la mostra comercial i agrícola. Hi haurà tot tipus d’activitats per a grans i petits, des de música fins a gastronomia, passant per exposicions de fruites i verdures, mostres del comerç local, concursos i les fires gastronòmica i ramadera.

Fira de Sant Pau

Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar celebra la seva llarga festa major d’hivern amb una agenda d’activitats ben variada i per a totes les edats que, a més dels actes tradicionals, com el Ball de l’Almorratxa i la Fira de Sant Pau, incorpora actes propis de les diades de Sant Antoni Abat i Sant Sebastià.

Vermut Party

Barcelona

Després de 9 edicions, el Vermut Party celebra aquest diumenge la festa de primer aniversari amb la mateixa voluntat de sempre: saps quan comença però no quan s'acaba. La cita és al Bar Rufián, al carrer Nou de la Rambla de Barcelona.

Cau de Bruixes

Centelles

Centelles manté viva la tradició de les bruixes i cada any, una setmana abans de Carnaval, celebra la festa del Cau de Bruixes. La programació inclou des de tallers esotèrics fins a espectacles relacionats amb la bruixeria passant per conferències, contes infantils, rondalles i un Mercat Màgic.