Estils 17/05/2019

Carlota Barrera, premi MODA-FAD al disseny de moda

El jurat ha atorgat el premi d'honor al dissenyador Pedro Rovira pel seu caràcter creatiu

Ara
2 min
Dues propostes de Carlota Barrera per a home

BarcelonaL'Associació per al Foment de la Moda del FAD ha distingit en la segona edició dels premis MODA-FAD la dissenyadora Carlota Barrera en la categoria de disseny d'indumentària. Barrera viu i treballa a Londres, on es va graduar al London College of Fashion. El juliol del 2018 va presentar una col·lecció per a home titulada 'El matador i el pescador' coincidint amb la creació de la seva marca. Barrera busca amb la seva feina explorar siluetes modernes i crear col·leccions en què conviuen les tècniques clàssiques de sastreria amb un disseny i un enfocament visual més moderns.

Els premis MODA-FAD han premiat també Sol Pardo en la categoria de disseny de complements. Pardo és la dissenyadora de la marca Pardo Hats, que treballa amb barrets que fusionen disseny, art i artesania en cada peça. A més, Pardo treballa amb materials reutilitzables i confeccionats a mà, en línia amb la filosofia 'slow-fashion'.

Alguns dels barrets de Sol Pardo

El premi d'honor d'aquest any ha estat per a l'històric dissenyador Pedro Rovira, que va fundar la seva primera botiga l'any 1948. Va triomfar durant els 60 i els 70 arreu del món, tant amb creacions d'alta costura com amb 'prêt-à-porter', i es va convertir en un gran referent de la moda barcelonina. Les seves creacions són conegudes per les línies rectes, simples i pures en vestits de dia, i per les formes rodones més exagerades, tipus globus, per als vestits de nit.

El premi en la categoria d'estilisme i imatge ha estat per a Rebeca Sueiro, nascuda a la Corunya i resident a Barcelona, que treballa amb un imaginari molt personal i colorista, ple de referències musicals, i que ha treballat en diferents llocs del món.

Un estilisme de Rebeca Sueiro

Finalment, el premi a la comunicació visual ha recaigut en Ignasi Monreal, un artista multidisciplinar nascut a Barcelona que treballa a Roma en diferents àmbits, des de la pintura i el disseny fins al cinema.

El Disseny Hub de Barcelona acollirà el dia 15 de juny la celebració i entrega dels guardons d'aquesta segona edició dels premis MODA-FAD.

stats