En una ubicació envejable, al carrer Verdi, cantonada amb carrer de l'Or, a tocar de la plaça del Diamant, a Gràcia, s'acaba d'instal·lar Farmers Veggies Butchers, la primera carnisseria vegana del país. Oberta amb retard a causa del covid, està fundada per tres amics –Eric Bueno, Henrique Marques i Alfonso Muñoz– a qui els productes que hi havia al mercat vegà no acabaven de fer el pes. "Quan van començar a pensar això, volien alguna cosa divertida que jugués amb els conceptes de la carn tradicional", explica Ariadna Bueno, de Farmers Veggies Butchers.
La marca de la casa són els productes vegetals, sense additius ni processats, fets al seu propi obrador, on el xef executiu desenvolupa les receptes. Aquest obrador, per cert, s'ha quedat petit en un temps rècord: "Hem hagut de buscar-ne un de més gran perquè la demanda ens ha sobrepassat. Des que hem obert que és una bogeria", asseguren. En aquesta carnisseria sense carn animal, la clau és entrar-hi amb el sentit del gust ben disposat a experimentar, sobretot si segueixes dieta carnívora. Són precisament aquest tipus de persones les que no paren d'entrar a l'establiment, sovint sense saber que és un lloc vegà. La clau? Que no ho és. "No hem nascut per ser un local d'un tipus de persona concret, sinó per ser una opció real per a tothom que no vulgui productes processats i tingui el compromís de reduir el consum animal", explica Bueno.
Els productes estrella a Farmers Veggies Butchers són les botifarres, el xoriço picant, els nuggets o la sobrassada, però asseguren que el favorit de cadascú dependrà de la temporada. Que, no ho oblidem, aquí només es treballa amb vegetals.