Estils 16/04/2018

Conchita Wurst confessa que és portadora del VIH

La guanyadora d'Eurovisió del 2014 ho ha explicat després que un exnòvio l'amenacés de fer-ho públic

Efe
2 min
Conchita Wurst

VienaLa cantant austríaca Conchita Wurst, guanyadora d'Eurovisió el 2014, ha confessat que és portadora del VIH, i ha explicat que la raó per la qual revela aquesta informació a hores d'ara és que s'ha vist amenaçada per la seva exparella. "Avui ha arribat el dia d'alliberar-me per a la resta de la meva vida d'una espasa de Dàmocles: des de fa molts anys tinc el VIH [el virus de la immunodeficiència humana]", ha escrit l''alter ego' del cantant Tom Neuwirth en un missatge publicat ahir a la nit a el seu compte d'Instagram.

"Aquesta dada és irrellevant per a l'opinió pública, però una exparella m'amenaça de fer pública aquesta informació privada, i jo no li donaré a ningú el dret de causar-me por i intentar d'aquesta manera tenir influència en la meva vida", diu Wurst, que ressalta que, al cap i a la fi, és millor que una informació així la doni a conèixer el mateix afectat.

"Espero donar ànims [a altres persones que passin pel mateix] i haver fet un pas més contra l'estigmatització de les persones que s'han infectat, ja sigui a través del seu propi comportament o sense tenir-ne cap culpa", diu. La cantant assegura que està en tractament mèdic des de fa temps i que el desig d'evitar l'angoixa a la seva família va ser una de les raons per les quals fins ara no havia revelat públicament aquestes circumstàncies.

"Hauria preferit haver-los estalviat preocupacions per l'estat del VIH del seu fill, net i germà", explica. "Estic més forta, més motivada i alliberada que mai. Gràcies pel vostre suport!", diu la intèrpret de 'Rise like a Phoenix', la balada amb la qual va triomfar en el 59è Festival de la Cançó d'Eurovisió.

Conchita Wurst és un personatge creat per Tom Neuwirth, un dissenyador de moda i cantant homosexual de 29 anys.

stats