Estils 18/11/2014

Gastronomia i barcelonisme s’uneixen en una nova penya

J.c.
1 min
La taula directiva de la Penya Gastronòmica Barça va fotografiar-se a la grada del Camp Nou amb els cuiners presents a l’acte de presentació.

BarcelonaL’avantllotja presidencial del Camp Nou va ser ahir l’escenari on es va presentar en públic la Penya Gastronòmica Barça, una entitat que ha unit dues passions de molts catalans. “Única en el seu àmbit i amb projecció internacional”, tal com explicaven ahir els seus impulsors, la penya va néixer fa gairebé dos anys, però aquest 2014 ha arrancat amb força, inscrita com a penya oficial del FC Barcelona.

L’entitat gastronòmica i blaugrana neix amb la intenció d’organitzar anualment un calendari d’activitats molt diverses. Per exemple, sota el nom La penya s’asseu a taula, el col·lectiu muntarà diferents àpats -a Catalunya, a la resta d’Espanya i a Europa- que estaran presidits per experts del món del futbol i la gastronomia. No obstant, també hi haurà actes més accessibles. La Festa Major, per exemple, serà un esdeveniment popular que permetrà als cuiners blaugranes del lloc on se celebri cada any ser els ideòlegs de l’acte. Una celebració multitudiària que no serà l’única, ja que també s’organitzaran dos grans aplecs anuals en diferents entorns del país.

Entre els projectes de la nova penya hi ha presentar “un recull dels restaurants amb més interès a les ciutats on jugui el Barça, abans de cada partit”, i organitzar “àpats temàtics a Barcelona en funció de l’equip visitant”. A més, l’entitat té pensat crear una “agrupació de mestresses de casa blaugranes” i el catàleg Fogons Blaugranes, on s’inventariaran els establiments en els quals el propietari o el cuiner són del Barça. Ser membre de la nova penya costa 120 euros a l’any.

stats