Gérard Depardieu: "Puc beure'm fins a 14 ampolles d'alcohol en un dia"
L'actor detalla tots els tipus d'alcohol que pot arribar a consumir al llarg d'una jornada a la revista 'So Film'
ParísL'actor francès Gérard Depardieu, conegut per la seva prolífica carrera cinematogràfica, va assegurar en una entrevista publicada dilluns que beu quan s'avorreix i que pot arribar a consumir fins a 14 ampolles d'alcohol en un dia. "Començo a casa, amb xampany o vi negre abans de les 10 del matí. Després, més xampany, després 'pastis' –l'anís que es consumeix a França–, potser mitja ampolla. Després el dinar, acompanyat de dues ampolles de vi. A la tarda, xampany, cervesa i una altra vegada 'pastis' cap a les cinc de la tarda per acabar-me l'ampolla. Més tard, vodka i/o whisky", detalla l'actor en una entrevista que publica la revista 'So Film'.
Una migdiada i "una mica" de vi rosat
L'exiliat fiscal més famós de França, protagonista de polèmiques escenes ebri en aeroports o accidents de trànsit amb alts nivells d'alcohol en sang, reconeix que una vegada que comença a beure, no es pot moderar. "Quan m'avorreixo, bec", diu l'actor, que assegura que mai acaba "completament borratxo, només una mica alegre" i que té un remei propi per no acabar ebri: "Només una migdiada de deu minuts i ja està, una mica de vi rosat i et sents com una rosa".
"No bec com una persona normal"
"Si començo a beure, no bec com una persona normal. Puc pendre'm 12, 13 o 14 ampolles al dia", assegura Depardieu, a qui s'ha vist a la gran pantalla fent d'Obèlix, de Cyrano de Bergerac o de Dominique Strauss-Kahn. Als seus 65 anys, assumeix que els excessos comporten un risc per a la salut i revela que s'ha sotmès a una operació per implantar-se un 'bypass' per culpa del colesterol "i altres coses".
Vodka biològic
"He de ser prudent. Però, de totes maneres, no m'he de morir ara mateix. Encara tinc energia", explica. Depardieu és propietari de diversos cellers i restaurants i, al juliol, va anunciar la seva intenció de produir "vodka biològic" a partir d'"aigua de fonts de les muntanyes i productes respectuosos amb el medi ambient".