Estils 14/04/2016

L’‘efecte Streisand’, un trio i Elton John

1 min
L’‘efecte Streisand’, un trio i Elton John

L’ efecte Streisand fa que tothom s’assabenti d’alguna cosa que hauria passat desapercebuda si, qui la protagonitza, no hagués volgut censurar-la. Fa una setmana, el National Enquirer va publicar que David Furnish, marit d’Elton John des de fa 20 anys, havia mantingut tres trobades sexuals amb un empresari britànic fa quatre anys, la tercera de les quals havia sigut un trio amb el marit de l’empresari en una piscina infantil plena d’oli d’oliva.

Com era d’esperar, la informació es va propagar immediatament, però els advocats d’Elton John van aconseguir que una antiga llei britànica emparés el seu marit i que un jutge prohibís la publicació a Anglaterra i Gal·les dels noms dels implicats -no del tema- perquè la qüestió podria afectar els fills de la parella.

La prohibició de publicar els noms dels participants, que s’ha convertit en un debat sobre la llibertat d’expressió al Regne Unit, ha fet que el tema tingui una enorme difusió arreu del món. En canvi, hauria passat més desapercebut si no s’hagués sol·licitat la censura. L’obsolescència d’algunes lleis en l’era d’internet també ha centrat bona part de les discussions. Amb la coincidència dels debats, el tema ha patit un efecte Streisand enorme.

stats