Estils 10/12/2014

Charlène de Mònaco, mare d'una nena i d'un nen, que heretarà el tron

L'esposa del príncep Albert ha donat a llum bessons. La nena ha nascut primer, però el nen serà el primer en la línia dinàstica

Efe
1 min
Els prínceps Charlène i Albert II de Mònaco, en una imatge d'arxiu / EFE

ParísLa princesa Charlène de Mònaco, esposa del príncep Albert II, ha donat a llum aquest dimecres a dos bessons, un nen i una nena, que seran els hereus al tron del principat. De fet, tot i que ha estat la petita, Gabriella Thérèse Marie, la primera en néixer, el tron l'heretarà el seu germà, Jacques Honoré Rainier, que ha arribat al món dos minuts després del germà.

"La princesa i els nens estan bé", ha dit la casa Grimaldi, que ha precisat que Jacques ostentarà el títol de marquès de Baux, com marca la tradició establerta enl1641, mentre que la nena serà segona en la línia successòria i rebrà el títol de comtessa de Carladès. La mare coneixia el sexe dels nadons, però el príncep Albert II havia preferit esperar el part per descobrir-ho, segons havia confessat el propi sobirà.

El principat ha donat la benvinguda als bessons amb una salva de 42 canonades disparades des del castell Fort Antoine, 21 per cadascun dels nadons. A més, les campanes de totes les esglésies de Mònaco han repicat a l'uníson per després donar el testimoni a les sirenes dels vaixells atracats al port monegasc.

Els bessons són els primers fills de la parella formada per Albert II, de 56 anys, i l'exnedadora sud-africana Charlène, de 36, que van contraure matrimoni al juliol de 2011. El príncep de Mònaco ja té dos fills reconeguts però, en haver nascuts fora del seu matrimoni, no tenen drets successoris.

stats