Els mercats municipals de Barcelona promouen una alimentació saludable a través de 60 activitats

Durant 16 dies s'han programat actes divulgatius, gastronòmics i culturals per a tota la família

Els mercats municipals de Barcelona organitzaran una seixantena d'activitats, del 15 al 31 de maig, per promoure l'alimentació saludable, de qualitat i de proximitat, amb motiu de la VI edició de la Setmana Internacional dels Mercats. Aquest any la idea central de la trobada es resumeix en el lema 'Markets: close to your heart'. Així, el mercats organitzaran actes gastronòmics, conferències, demostracions de cuina i activitats culturals i familiars. Les activitats es desenvoluparan "en un context de comerç de proximitat, de contacte personal proper i de professionalitat dels comerciants".

Per atraure la gent jove, les propostes es desenvoluparan en un entorn lúdic i festiu. Hi haurà concerts, exposicions, accions culturals centrades en els joves, activitats infantils, tallers de gastronomia i de reaprofitament, a més de xerrades sobre salut i medi ambient, tot plegat per estendre el consum de productes de temporada.

Programació variada  

El 18 de maig se celebrarà una nit de tapes al barri del Guinardó i el dia 20 hi haurà un taller de sucs saludables a la Boqueria. Més endavant, el 25, se celebrarà una botifarrada a les Tres Torres, i a Hostafrancs hi haurà un taller de reaprofitament. 

Per a les famílies, es realitzaran espectacles de màgia el dia 18 al Mercat de l'Estrella i el 25 al de Santa Caterina. El mateix dia 18, al Mercat de Sarrià es representarà l'obra de teatre 'Carretada de contes', en la qual els protagonistes seran verdures i fruites. 

Durant els 16 dies també hi haurà activitats solidàries als mercats de la Concepció, Felip II, les Corts, Santa Caterina i Sants, on es podran veure actuacions líriques i tallers de còmics sobre l'exclusió social. A més, el Mercat de Sant Antoni acollirà múltiples propostes culturals, com el cicle Lectures Poètiques al Dominical, l'obra de teatre 'Lisístrata' i la Nit als Museus.