Estils

11 terrasses per gaudir de les nits d'estiu

Postes de sol, vistes imponents i zones monumentals es mariden a la perfecció amb gastronomia i cocteleria

6 min
La posta de sol des del Tope, a l'hotel The Hoxton

BarcelonaLes nits d’estiu ens fan gaudir a la fresca i ara mateix no hi ha cap pla millor que esperar que baixi el sol i rebre el vespre en una bona terrassa. Postes de sol, vistes imponents i zones monumentals són l’oferta d’aquests espais que enguany arriben plens de novetats per no deixar de sorprendre la clientela. Amb la tornada de l’activitat a les ciutats, les propostes a la fresca es compten per desenes, hi ha nous espais panoràmics, alguna renovació, cartes canviades i noves propostes d'oci per fer xalar els seus visitants. Heus aquí una selecció del més cool.

1.

El nou mirador de Barcelona

Per veure inèdites postes de sol amb segell barceloní cal atansar-se a la nova proposta de moda a la ciutat: el Tope, l’enorme terrat de quasi 360 graus de l’Hotel The Hoxton, a tocar de la Torre Agbar i amb una vista impressionant i bastant singular de Barcelona des d’aquesta banda de la ciutat. Els bafles no tenen rival i animen la contemplació de l’skyline amb una proposta per picar que no decep: tacos, guacamoles i còctels. Per complementar l’àpat, a la planta baixa el restaurant Four Corners té pizzes gruixudes com les americanes però absolutament italianitzades.

La proposta gastronòmica del Tope és variada i a base de tapes
2.

Joia al Gòtic

El nou Hotel Kimpton Vividora, exemple de luxe senzill i contemporani amb aires internacionals, ha aterrat a la ciutat i amb una terrassa que competeix en la cursa per tenir les millors vistes de Barcelona des del bell mig del Barri Gòtic. La Terraza de Vivi, tal com s’anomena aquest espai, és un racó refrescant, ple de verd i amb piscina i que ofereix menjar, beure i una vista 360 graus. L’espai està dominat per una barra de disseny, decorat amb refinades làmpades i amanit amb una gastronomia de tapes tradicionals i còctels contemporanis, entre altres.

La terrassa del Kimpton amb vistes al Barri Gòtic
3.

Oasi entre terrats

A resguard entre diferents terrats de l’Eixample, acaba d’obrir el seu rooftop el Gallery Hotel, batejat com a The Top. Amb un ambient cosmopolita que caracteritza aquesta zona de la ciutat, l’espai barreja públic estranger i local. La seva ubicació a dalt de tot del carrer Rosselló suposa un respir al mig de l'Eixample, ja que a la terrassa no es percep l’escalfor de l’asfalt ni la voràgine dels cotxes, fet que suposa tot un parèntesi al mig de Barcelona. El terrat de l’hotel proposa en la seva primera temporada d’existència cocteleria i platets de personalitat molt diversa, com cassoletes de formatge, empanades i foie, maridats amb cocteleria d’autor.

L'ambient a la terrassa del The Top
4.

Gastronomia d’altura

El Gran Hotel Calderón de la rambla de Catalunya acaba de llançar nova proposta gastronòmica al seu terrat de la mà del xef Joel Tomàs sota la supervisió del reconegut Abel Valverde. L’espai, Tablafina, proposa una carta de producte local tot repescant les receptes clàssiques en versió actualitzada. Esment a banda mereix l’ambiciós expositor de formatges acompanyat d’una carta de vins amb una seixantena de referències, dels quals més de quaranta es poden tastar a copes, un fet afortunat i poc habitual quan es tracta de vins de qualitat. Aquesta proposta es complementa amb l’espai Eleven BCN, que, des de l’onzena planta de l’edifici a la cruïlla amb la Gran Via, ofereix una proposta de cocteleria dissenyada pel bartender Marlon Ruocco i amb vistes a la ciutat. La seva nova carta inclou 15 còctels internacionals que combinen creativitat, bellesa estètica i referències al producte local.

La terrassa del Gran Hotel Calderón
5.

Amb foc i música

L’Hotel W de Barcelona s’ha acostat a la platja movent el seu restaurant interior –Fire– cap a la vora del mar, acostant-lo al balcó que mira cap al litoral de la Barceloneta. Així, la seva terrassa planteja enguany la proposta Bonfire, que barreja foc i gastronomia entrellaçats amb espectacles en viu que entretenen els comensals com els malabars amb flames i els hula-hoop ardents. En nits concretes, el restaurant es trasllada uns metres enllà i ofereix plats cuinats a base de brasa.

6.

El lloc de moda

Amb un ambient increïble, la missió impossible a l'espai The Rooftop, a l'Hotel Sir Victor de Barcelona, és trobar-hi lloc sense haver reservat. Si bé l'espai no és nou, sí que ho és la seva carta, que aposta per les receptes gregues. Amb vistes a la Sagrada Família i a la Casa Milà, els comensals poden tastar plats com el hamachi a la graella, amanides gregues i la maroulosalata. El xef executiu Jesse Katzman remarca que la seva carta s'inspira enguany en els mercats de la Mediterrània, amb protagonistes com el llobarro, les verdures i la llimona. Tot amenitzat, en algunes jornades, amb sessions de DJ que acaben de lligar un ambient absolutament festiu.

L'espai The Rooftop de l'Hotel Sir Victor
7.

Presidint la plaça Catalunya

L'Sky Bar de l'Hotel Iberostar és, com indica el seu nom, un terrat que toca el cel i que permet als seus clients sentir-se com veritables presidents de la plaça de Catalunya i del món. Aquest espai a molts metres d'altura (no apte per a persones amb vertigen) ha renovat el mobiliari per posar-lo en consonància amb l'estil neobarroc de l'establiment. També estrena aquesta temporada nova carta de còctels per donar la millor de les seves versions a locals i turistes. Així, els clients poden degustar una selecció d'hamburgueses, embotits i formatges, així com una nova carta de còctels.

La terrassa de l'Iberostar amb vistes a plaça Catalunya
8.

Parèntesi a Balmes

Varela és la nova terrassa de Casa Varela a la plaça Molina. L’espai s’ha reinventat amb nova decoració i nou nom després de més d’una dècada de consolidació. Ara Varela és un parèntesi al costat del carrer Balmes on el blau és el color predominant per desconnectar. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, s’ha escurçat, i entre els seus plats destacats hi ha uns macarrons amb ploma ibèrica i un arròs de botifarra amb trompetes de la mort, així com una selecció de 24 tapes per adaptar-se a la nova manera de menjar tot compartint.

9.

A la fresca del Pla de Palau

El Rooster & Bubbles és un nou establiment al Pla de Palau que compta amb una fantàstica terrassa, ideal al caure el tard per fer unes copes o bé per sopar a la fresca. Des d'aquest espai es pot veure el dinamisme de la Barcelona més portuària i endinsar-se en terreny guiri. Al darrere del Rooster & Bubbles hi ha Marc Casas, la tercera generació al capdavant d'una rostisseria gurmet. El seu avi, Joan Casas, va ser el creador del format de pollastres a l'ast tal com es coneixen ara, segons la importació del model d'Alemanya, quan va obrir el 1962 el Kikiriki. El boom va ser que els pollastres a l'ast se servien amb cava, amb les típiques copes Pompadour. Aquella aposta va ser una autèntica revolució i ara el seu net actualitza el concepte, afegint al mètode de cocció que va popularitzar el seu avi no només el pollastre sinó també el xai. Aquestes viandes es poden menjar al plat o bé en entrepà. I, per descomptat, no falta el cava.

10.

Ruïnes romanes a vista d’ocell

Però no tota l'oferta es concentra a Barcelona. A Tarragona, l'Hotel H10 Imperial Tarraco té un rooftop per gaudir, a vista d'ocell, de les valuoses ruïnes romanes de Tarragona. Amb una ubicació privilegiada, el Rooftop Bar Caelum permet veure en primera línia l'amfiteatre romà i la catedral, i a més de treure el nas sobre el llegat històric de la ciutat romana, també té vistes al mar. Situada a l'última planta de l'hotel, en aquesta terrassa es poden degustar aperitius, snacks i còctels.

La terrassa del H10 Imperial Tarraco
11.

Màgia en un mas tradicional

A Gualta, la masia Mas Sorrer és un emblemàtic espai envoltat de camps, horts i pomeres, on sembla que tot és possible. La seva terrassa permet a la clientela desconnectar del soroll urbà i fins i tot traslladar-se a una altra època de la història. Quan cau el sol, s'hi poden degustar còctels acompanyats de música mentre es gaudeix de les vistes de l’hort. Bon ambient, música i naturalesa. El Mas Sorrer acull programació molt variada, amb concerts i sessions de ioga, i aquest cap de setmana, a més a més, celebra el Misonny Art Festival en la que serà la seva segona edició. Pel que fa a la gastronomia, el restaurant Mas Sorrer proposa cuina de producte amb matèria de proximitat i temporada, tot tractat sense formalismes i fugint del protocol clàssic.

stats