Estils 24/08/2015

Isabel Pantoja torna a la presó

La cantant havia estat vint dies ingressada en un hospital de Sevilla per una afecció renal. Va ingressar tot just quan acabava un permís penitenciari que li havien concedit

Efe
2 min
Julián Muñoz i Isabel Pantoja / EFE

SevillaLa 'tonadillera' Isabel Pantoja ha tornat aquest dilluns a la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla), on compleix una pena de dos anys per blanqueig de capitals, després de passar vint dies ingressada en un centre sanitari per la malaltia renal que pateix. La cantant ha arribat al centre penitenciari "desmillorada" per la seva estada a l'hospital i ara haurà de seguir una dieta alimentària "rigorosa", així com un tractament mèdic per controlar l'estat dels seus ronyons, han apuntat a Efe fonts penitenciàries.

La sortida de la cantant de l'hospital privat Infanta Luisa de Sevilla, situat al barri de Triana, s'ha produït aquest matí. Pantoja hauria d'haver tornat a la presó el 5 d'agost, després d'un permís ordinari de set dies. Tot i això, un dia abans va ingressar a l'hospital afectada d'una "nefropatia diabètica", una malaltia renal que és responsable de prop del 30% dels malalts en diàlisi periòdica i que també és la primera causa de trasplantament renal en els països occidentals.

Quan va ingressar a l'hospital, des del jutjat de vigilància penitenciària es van concedir a la cantant fins a tres permisos extraordinaris de set dies per la malaltia. L'últim d'ells no ha arribat als set dies, que es complien a les dotze de la nit de demà dimarts, perquè el seu estat de salut ha millorat.

Per concedir aquestes sortides, el jutjat de vigilància penitenciària ha tingut en compte l'opinió dels metges forenses que han visitat la cantant a l'hospital, que van recomanar el seu internament sanitari. El jutjat també ha escoltat el dictamen favorable de la Fiscalia per concedir el permís a Pantoja, així com l'opinió de la junta de tractament de la presó.

Pantoja compleix dos anys de presó, després de la sentència de l'Audiència de Màlaga que assegurava que la 'tonadillera' va permetre el blanqueig dels il·lícits beneficis obtinguts per la seva parella, l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz, "en la seva corrompuda i delictiva activitat" al capdavant de l'Ajuntament. La Justícia també va imposar a la cantant una multa d'1,14 milions d'euros pels mateixos fets, dels quals ja ha pagat 347.000.

stats