Us proposem 8 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i lleure per encertar-la de ple

ARA
3 min
Una imatge de la inauguració de la Barcelona Design Week
1.
Dolça fira

Agramunt. Dissabte 9 d'octubre.

Fàbrica de torrons a Agramunt / ACN

Torna la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt després de la dolorosa cancel·lació de l'any passat. La capital del torró de Catalunya tornarà a centrar-se en tot el món dolç, com sempre a través de degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra, les dues grans especialitats de la casa. L'accés a la fira serà lliure, tot i que es controlarà l'aforament d'acord amb les mesures sanitàries vigents.

2.

Documentals a Olot.doc

Olot. Dissabte 9 d'octubre.

Una mostra dedicada al cinema documental d'obres que serveixen de pretext per provocar debats al voltant del que s'ha vist a la pantalla. Dissabte 9 d'octubre s'ha programat La pintora i el lladre, film que retrata la fascinant, complexa i incondicional amistat entre la pintora txeca Barbora Kysilkova i el lladre d'un dels seus quadres més estimats. A l'acabar es podrà assistir a una ponència de Francesc Miralles.

3.

Cultura d'improvisació

Barcelona. Dissabte 9 d'octubre.

Trobada amb una vintena d'artistes que, a través de la improvisació, prepararan un gran happening d'exploració escènica i musical a l'aire lliure. La 7a edició de The Exploding Fest, un festival que programa col·loquis i accions artístiques als Jardins del Pou de la Figuera i el Casal del Pou, comptarà amb noms com els de Joana Gomila, Marina Herlop, Adriano Galante, Martí Sales, Mark Cunnigham, Milagros García o Raquel Klein.

4.

Aprendre etnobotànica

Esterri d'Aneu. Diumenge 10 d'octubre.

Seguim amb les Jornades Europees de Patrimoni, que reparteixen actes per tot el territori i que també fan parada al Pirineu amb aquest taller d'etnobotànica. Una activitat que permetrà aprendre a elaborar encesos i perfums basats en coneixements etnobotànics i plantes de muntanya i les seves aplicacions tradicionals. És un taller d'1 hora i cal fer reserva prèvia.

5.
Homenatge a Fàbregas

Manresa. Diumenge 10 d'octubre.

Jordi Fàbregas

Tret de sortida de la Fira Mediterrània de Manresa amb el concert d'homenatge a Jordi Fàbregas, un dels grans referents de la cultura i la música tradicional catalanes. Mort el mes de gener passat, va ser fundador del Festival Folk Internacional Tradicionàrius i l'Associació Cultural TRAM i va gestionar durant 27 anys el Centre Artesà Tradicionàrius, casa de la música tradicional i popular de Gràcia (Barcelona). La fira recordarà la seva figura amb un concert a la sala Kursaal, que comptarà amb músics amb els quals va compartir escenari.

6.

Creativitat a Barcelona

Barcelona. Dissabte 9 i diumenge 10 d'octubre.

Comença la Barcelona Design Week City Festival, la trobada anual del disseny i la creativitat de Barcelona, que en aquesta edició compta amb més de 80 activitats en una quarantena d'espais repartits per la ciutat. La gran novetat d'aquest octubre és la inclusió de la Food Design Week, un programa amb una trentena d'activitats per acostar el food design a la ciutadania, amb xerrades, tallers o exposicions que vinculen aquest sector amb el disseny o la sostenibilitat.

7.
Cultura ecològica

L'Espluga de Francolí. Diumenge 10 d'octubre

Les abelles de la mel prenen decisions col·lectives mitjançant la dansa repetitiva que executen les exploradores.

Completa activitat rural per a tota la família que comença amb una visita al Museu de la Vida Rural, on els participants s'endinsaran a l'hort i jardí etnobotànic per entendre com es conreen alguns aliments de manera ecològica i sostenible. Després coneixeran el fascinant món de les abelles i aprendran per què aquests insectes tenen un paper determinant per al nostre ecosistema. L'activitat s'acabarà tastant mel acabada de recol·lectar.

8.

Cervesa de culte

Barcelona. Dissabte 9 i diumenge 10 d'octubre.

Segon cap de setmana del Biergarten 2021, esdeveniment cerveser per excel·lència a Barcelona. Una oportunitat perfecta per degustar una àmplia oferta de cerveses i delectar-vos amb les propostes gastronòmiques alemanyes que us esperen al Poble Espanyol: cervesa de blat, negres, pilsener, lager, frankfurts, bratwursts, picantwursts, bretzels i molt més. Una vintena de cerveses diferents al teu abast en una festa tradicional alemanya.

stats