Estils 29/10/2021

Us proposem 8 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot

ARA
2 min
Castanyes fent-se a la brasa
1.
DO Terra Alta

Gandesa. Dissabte 30 i diumenge 31 d'octubre.

Imatge de vinyes a la Terra Alta / ARA

Després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia, torna la Festa del Vi a Gandesa, l'aparador més gran dels vins de la DO Terra Alta que aquest any arriba a la 34a edició. Les activitats són nombroses i variades: mostra de vins, Nit de les Garnatxes Blanques, concerts, tasts, dinar popular de la clotxa i molt més.

2.

Solidaritat aranesa

Viella. Diumenge 31 d'octubre.

L'Ajuntament de Viella organitza una gala solidària amb l'illa de La Palma, d'actualitat a causa de la gravetat de l'erupció del volcà Cumbre Vieja, que va començar a erupcionar el 19 de setembre. Hi haurà un espectacle de danses tradicionals araneses a càrrec dels grups Era Còlha de Santa Maria de Mijaran i Es Fradins de Viella.

3.

Codony d'aniversari

Tremp. Dissabte 30 d'octubre.

Nova edició de l'emblemàtica Fira del Codony de Tremp, que enguany fa vint anys i recupera la normalitat després de les restriccions a causa de la pandèmia. Hi haurà una setantena de parades de productors de codony i un intens programa d'activitats pensat per a públics de totes les edats i condicions. La jornada s'acabarà amb el concert del grup suec The Hawkins.

4.

Un premi històric

Barcelona. Dissabte 30 i diumenge 31 d'octubre.

Una exposició recorda el concurs internacional de cartells per anunciar els Cigarrillos París, convocat el desembre de l'any 1900 i dotat amb 22.000 francs –en diners comptants, una xifra encara no superada–, amb un total de 31 premis. La mostra, a la Fundació Vila Casas, pretén explicar, a través dels principals cartells presentats al concurs, però també de fotografies, impresos, vestits, objectes i productes de disseny, el llenguatge publicitari del principi del segle XX.

5.
La Castanyada

Maçanet de Cabrenys. Dissabte 30 d'octubre.

LA CASTANYA CATALANA EXISTEIX

La tradicional festa de la castanyada se celebra a tot el país, però en aquesta ocasió destaquem la Fira de la Castanya de Maçanet de Cabrenys, dedicada exclusivament al castanyer, al seus fruits i als seus usos. La fira es completa amb espectacles i activitats paral·leles per a tots els públics.

6.
Art anarquista

Palafrugell. Dissabte 30 i diumenge 31 d'octubre.

Floreal Radresa

Aquest cap de setmana hi ha l'última oportunitat per veure l'exposició De l'exili a Palafrugell, de Floreal Radresa. D'idees anarquistes i nascut a l'exili, la mostra recull una cinquantena d'obres, pintades entre el 1970 i el 1996 que representen l'instrument de reclam de l'autor, oposat a les injustícies socials i polítiques. Al Museu del Suro de Palafrugell.

7.

El nou flamenc a Girona

Girona. Diumenge 31 d'octubre.

Un dels grans noms, i més joves, de la renovació del flamenc. Molt vinculada a Catalunya pels seus estudis a l'Esmuc, María José Llergo és una de les estrelles futures de la música estatal gràcies a la seva fusió de flamenc amb electrònica orgànica. El seu primer disc, Sanación, és un èxit indiscutible de crítica i públic. Actua al Festival Temporada Alta de Girona.

8.

Aniversari amb La Troba

Sant Esteve de Palautordera. Diumenge 31 d'octubre.

Festa d'aniversari del Circ Cric amb la música dels clàssics La Troba Kung-Fú, un dels grups més recordats de l'escena musical catalana. Tortell Poltrona i Joan Garriga, ànimes del Cric i de La Troba, treballen la proposta a partir dels temes del grup il·lustrats amb tècniques de circ.

stats