Estils 23/12/2021

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Pessebre vivent de Joanetes
1.
Pessebre Vivent

Joanetes. Dissabte 25 i diumenge 26 de desembre.

Representació pessebre vivent

Des dels anys 90 que a Joanetes, a la comarca de la Garrotxa, se celebra cada any el Pessebre Vivent, i enguany hi tornen amb una nova edició. Acostumen a participar-hi al voltant d’unes 400 persones entre figurants i participants i rememora gairebé mig centenar de representacions nadalenques, però sobretot amb la tradició de la pagesia. Es tracta d’un recorregut d’aproximadament un quilòmetre per tot el poble i entorns.

2.

Pista de gel

Reus. Dissabte 25 i diumenge 26 de desembre.

Dins la programació de Reus, un Nadal amb geni torna la pista de gel, un dels escenaris més típics de les festes i més reclamats pels infants, després de la pausa de l’any passat a causa de la pandèmia. A més de la pista de gel, apte per a tothom, també es podrà gaudir d’una zona lúdica i d’atraccions infantils.

3.

Fira de Nadal al Port Vell

Barcelona. Dissabte 25 i diumenge 26 de desembre.

Aquest cap de setmana es podrà passejar pel Port Vell de Barcelona i també gaudir de la Fira de Nadal, que comptarà amb elements característics de l’època nadalenca. Tot tipus d’articles per decorar la casa, així com parades d’artesania i articles de regal per a la família, amics i coneguts.

4.

Nadal Jove

Tortosa. Diumenge 26 de desembre.

Aquest Nadal torna la 28a edició de Nadal Jove, un saló infantil i juvenil de Tortosa amb més d’una quinzena de tallers didàctics dedicats a múltiples disciplines com jardineria, construccions, pintura, disfresses... A més també hi haurà un rocòdrom, inflables per als més animats i contacontes per als amants de les històries i els llibres.

5.
Exposició 'Diorames i pessebres'

El Vendrell. Dissabte 25 i diumenge 26 de desembre.

Una de les peces del pessebre exposades

El grup de pessebristes del Vendrell ja fa més de tres dècades que cada any mostren a tothom qui hi vagi la seva tradicional exposició Diorames i pessebres. Aquest Nadal serà la 32a edició en què els visitants podran gaudir d’aquesta col·lecció de peces úniques fetes a mà.

6.
Caga Tió

Alcover. Diumenge 26 de desembre.

El tió d'Alcover

Com cada 26 de desembre des de ja fa més de trenta anys, el matí de Sant Esteve tots els nens d’Alcover es troben a la plaça Nova del poble per fer cagar un dels tions més llargs i populars de tot Catalunya mentre canten la tradicional cançó. Aquest famós tió fa uns 40 metres de llarg amb un cap a cada extrem i en acabat de picar-lo cagarà dolços per a tots els assistents. Cal una inscripció prèvia.

7.

Pessebre Vivent del Pont Llarg

Manresa. Diumenge 26 de desembre.

El Pont Llarg de Manresa acull una nova edició del Pessebre Vivent, una tradició que ja porta 34 anys representant-se. Un recorregut circular per l’aqüeducte del Pont Llarg del segle XVII, únic a Manresa, i per les eres de les primeres cases del regadiu del Poal, a les vores del camí de Joncadella. Un espai que cada 26 de desembre es transforma en el poble de Galilea de fa més de 2.000 anys i que compta amb la participació de 200 persones i de bestiar.

8.

Festimarket Golden Christmas

Sant Gregori. Diumenge 26 de desembre.

A les tradicionals Festes de Nadal a Sant Gregori també hi ha lloc per al Festimarket Golden Christmas, un mercat a l’aire lliure al mirador del cim de Sant Gregori amb vistes a tot Girona i al mar. Volen ser més que un mercat de Nadal; és un festival en què hi ha parades de tota mena: d’artesania, moda, objectes de Nadal, tallers, foodtrucks, i totes acompanyades de grans concerts i activitats per a tota la família. 

9.

Nadal al Poble Espanyol

Barcelona. Diumenge 26 de desembre.

El Poble Espanyol s'ha convertit un calendari d’advent gegant amb 24 racons temàtics relacionats amb personatges, tradicions i escenes típiques del Nadal que simulen les 24 finestres del calendari. Un lloc perquè petits i grans no perdin la màgia de Nadal i passegin pel recinte històric. A partir d’aquest diumenge 26 els nens ja podran visitar la Casa dels Reis d’Orient i entregar-los la carta personalment.

10.

Pessebre Vivent

Celrà. Diumenge 26 de desembre.

Retorna amb més força el Pessebre Vivent de Celrà amb la seva 30è edició, després d’haver de suspendre l’anterior a causa de la pandèmia. Més de 200 persones repartides per tot el casc antic del poble, en diferents llocs emblemàtics, representen diverses escenes del tradicional pessebre de Nadal.

stats