Estils 13/01/2022

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Casa del Vermut i del Vi
1.
Mercat de segona mà

Celrà. Dissabte 15 de gener.

Visitant en una de les parades del mercat de segona mà de Celrà

A Celrà (Gironès) com cada dissabte té lloc el mercat de segona mà. Un matí per passejar i comprar en gairebé un centenar de parades instal·lades al polígon. S’hi poden trobar objectes de tota classe com decoració vintage, llibres, bicicletes, vinils, eines, joguines antigues, mobles… Un matí diferent per descobrir antigues meravelles.

2.

Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica

Reus. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

Un cap de setmana per descobrir la Casa del Vermut i del Vi de la planta baixa de l'Estació Enològica de Reus. Conèixer tota la història d’aquest edifici modernista dissenyat per l’arquitecte Pere Caselles, i endinsar-se en els orígens del famós vermut de Reus i en les diferents marques que avui dia en formen part.

3.
Playmobil i natura

Granollers. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

Exposició Playmobil i natura

Els clicks de Playmobil presenten Playmobil i natura, diversos treballs centrats en la recerca de la natura o com protegir-la. Des de l’expedició del Beagle amb Charles Darwin fins a les tasques dels agents rurals als parcs naturals. També els equips d’extinció dels focs forestals, la lluita contra la pandèmia, l’inici de l’evolució humana i com protegir les darreres espècies són temes que hi són presents. Una exposició al Museu de Ciències Naturals de Granollers per valorar la importància de la natura.

4.

Exposició de pintura: 'Tere Arasa i Rosa Febrer'

La Galera. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

Al Museu Terracota de la Galera (Montsià) es pot visitar l’exposició de pintura: Tere Arasa i Rosa Febrer. Arasa és una artista autodidacta i en la seva pintura figurativa de les terres de l'Ebre hi destaquen la bellesa, la calma i la serenitat. La pintura de Febrer, també figurativa, és d'obres pures, colors vius, càlids i amb formes geomètriques que transmeten sentiments i sensacions humanes, com el compromís, l’afecte o la senzillesa.

5.
Mont-roig enigmàtic

Mont-roig del Camp. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

Portal plaça Joan Miró a Mont-roig del Camp

Mont-roig del Camp (Baix Camp) acull el joc de descoberta familiar “Mont-roig enigmàtic”. Una gimcana d’una hora i mitja que es durà a terme per tot el nucli antic del municipi de forma divertida i autònoma per conèixer cada racó de la vila mentre es van desxifrant els enigmes proposats.

6.

Festa Major d’Hivern Argentona

Argentona. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

Un cap de setmana amb molta música, espectacles, activitats lúdiques i molta diversió per celebrar la Festa Major d’Hivern d’Argentona (Maresme). La diversitat d’activitats convida totes les edats a gaudir des d'una ballada de sardanes a la 13a trobada de bestiar d’Argentona, una cercavila de gegants, una tabalada i un correfoc fins a fires de mercat amb productes artesans.

7.

Exposició 'Nanses i pescadors'

L'Escala. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

El Museu de l’Anxova i de la Sal de L'Escala (Alt Empordà) acull l’exposició Nanses i pescadors, en què es mostren les diferents variants de nanses fetes amb la tècnica del teixit triangular i elaborades al litoral mediterrani català. Una visita per saber quins eren els materials utilitzats, per a quin tipus d’espècie estaven concebudes i conèixer els testimonis dels qui les feien. La recopilació i classificació de les nanses ha anat a càrrec de Josep Mercader, cisteller de Torroella de Montgrí.

8.

Fira del Camí Ral

Vilanova del Camí. Diumenge 16 de gener.

13a fira del Camí Ral de Vilanova del Camí (Anoia) i ja amb tot preparat per a la celebració de la Festa Major d’Hivern amb motiu de la festivitat de Sant Hilari d’aquest cap de setmana. Una celebració que torna després de fer-se per última vegada abans del covid-19. La fira tindrà lloc durant tot el diumenge pels carrers principals del centre de la vila en una nova mostra de productes alimentaris i artesanals, i els antics oficis del camí ral com fusters, ceramistes i ferrers que es podien trobar durant el segle XIX.

9.
Mercat dominical de Sant Antoni

Barcelona. Diumenge 16 de gener.

Llibres al Mercat dominical de Sant Antoni

Un diumenge més per anar al Mercat de Sant Antoni a la ciutat de Barcelona. S’hi pot passejar per les diferents parades on els fans del col·leccionisme, dels llibres antics i d’objectes descatalogats en podran trobar infinitats. Un dels mercats d’aquestes característiques més grans d’Europa i que se celebra des del 1936.

10.

Cultura popular barcelonina

Barcelona. Dissabte 15 i diumenge 16 de gener.

La Casa dels Entremesos, centre educatiu i de difusió de la cultura popular de Barcelona, exposa una recopilació d'elements històrics i innovadors de la imatge festiva de la ciutat. S'hi poden descobrir una cinquantena de figures formades per gegants, nans, capgrossos, bestiari i titelles. Tota una visita que recorre la tradició i la cultura.

stats