Estils 20/01/2022

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Calçots
1.
Cavalcada dels Tres Tombs

Barcelona. Dissabte 22 de gener.

Mostra de carruatges als Tres Tombs l'any 2021

Un any més se celebra una de les tradicions més antigues, la cavalcada dels Tres Tombs pels carrers de Barcelona, que enguany arriba a la 197a edició. Formada per nombrosos carruatges de cavalls, ases i someres que recorren diversos carrers del barri de Sant Antoni i el centre de la ciutat, començarà a la cruïlla del carrer Tamarit amb el Paral·lel i acabarà al Mercat de Sant Antoni.

2.

Festa de l'Acordió

Santa Eulàlia de Ronçana. Dissabte 22 de gener.

Torna aquest dissabte la Festa de l'Acordió, on aquest instrument serà el gran protagonista en la seva 9a edició. La festa recupera la seva data habitual després que l'any passat s'hagués de fer al maig a causa de la pandèmia. Una trobada en la qual participaran acordionistes d'arreu de Catalunya al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.

3.
Festes de Sant Sebastià

Matadepera. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

Participant pujant el pi al concurs de grimpaires a les festes de Sant Sebastià de Matadepera l'any 2020

En el marc de les Festes de Sant Sebastià de Matadepera hi ha les festes del pi, en què diverses activitats giren al voltant del famós pi plantat a la plaça del poble. L'acte més esperat per a tothom és el tradicional concurs de grimpaires celebrat des del 1975, en què els participants han de pujar fins a dalt d'un pi altíssim en el mínim temps possible.

4.

Gran Festa de la Calçotada

Valls. Diumenge 23 de gener.

L'època dels calçots ja ha arribat i comença oficialment amb la Gran Festa de la Calçotada a la ciutat de Valls, terra d'origen dels calçots, amb l'edició número 40. Una diada festiva i popular amb nombroses activitats com cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella i elaboració de salsa romesco. A la plaça del Blat hi haurà concursos com el de cultivadors de calçots, el de la salsa de la calçotada de Valls i el tradicional concurs per saber qui menja més calçots.

5.
Fira de l'Oli les Garrigues

Les Borges Blanques. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

Oli de la Fira de l'Oli de les Garrigues l'any 2018

Aquest cap de setmana les Borges Blanques acull la Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues i ho fa per 59a vegada. Des dels organitzadors es vol donar visibilitat als productes de qualitat i elaborats amb cura i detall, que representen la tradició, el territori i la modernitat. Al recinte firal es podrà gaudir de diferents expositors amb una gran varietat d'olis i de productes de la indústria agroalimentària de proximitat.

6.

Exposició 'La impremta Sallent, de Sabadell'

Sabadell. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

El Museu d'Art de Sabadell dedica un estudi i una exposició a la impremta Sallent, una de les impremtes catalanes de referència de la primera meitat del segle XX. Fundada per Joan Sallent i Prat, va ser durant gairebé 70 anys divulgadora i testimoni de moltes de les activitats sabadellenques. A través de tres generacions, als tallers Sallent es van imprimir alguns dels llibres més importants de la literatura catalana contemporània.

7.

Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica

Sant Vicenç dels Horts. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

38a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, que ensenya les virtuts del comerç, la pagesia i la restauració i que se suma a les activitats per a grans i petits que es duran a terme amb motiu de la festa major. Un any més, se celebrarà la Mostra Internacional de Pastisseria, un esdeveniment en què pastissers i pastisseres de prestigi ofereixen les seves creacions acostant l'alta pastisseria a tots els públics.

8.

Exposició 'Els joguets dels iaios'

Sant Carles de la Ràpita. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

El Museu de la Mar de l'Ebre porta l'exposició Els joguets dels iaios, un viatge que et trasllada a un món sense mòbils ni internet. Els nostres iaios i iaies jugaven amb joguines molt diferents de les d'avui dia, joguines senzilles, pensades per estimular la imaginació i a vegades fetes per ells mateixos. Els més petits se sorprendran i els més grans s'ompliran de records.

9.
Festa major d'hivern

Vila-seca. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

Llucifer de la colla de diables de Vila-seca

La festa major d'hivern de Vila-seca compta amb diverses activitats culturals per a tots els públics, com la tradicional trobada gegantera i la cercavila de gegants, capgrossos i grallers, un musical familiar en benefici del Banc d'Aliments de la ciutat i Carretillada del Ball de Diables, on escenifiquen la revolució de les tropes infernals després de la seva derrota a mans de Sant Miquel, l'explosió pirotècnica més gran de la festa.

10.

Fira de l'Oli i l'Olivera

Espolla. Dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

La primera fira de l'any de la comarca, la 25a Fira de l'Oli i l'Olivera d'Espolla. Compta amb 90 expositors, una vintena dels quals són productors d'oli. La fira vol promocionar un dels productes més tradicionals i característics de la zona de l'Alt Empordà amb diferents tallers, activitats i degustacions relacionats amb la seva producció.

stats