Estils 27/01/2022

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest dissabte i diumenge

ARA
3 min
Representació històrica a la Fira de la Baronia d'Òdena l'any 2020
1.
Foguerons de sa Pobla

Barcelona. Dissabte 29 de gener.

Foguerons de Sa Pobla a Gràcia l'any 2019

El barri de Gràcia celebra com cada últim cap de setmana de gener els Foguerons de sa Pobla, una tradició mallorquina que va ser portada aquí gràcies a un pare que la volia transmetre als seus fills. Les places i els carrers s'omplen de foguerons, xeremiers de flabiols, ximbombes, glossadors i cantadors. Avui dia gairebé s'ha convertit en la festa major d'hivern de Gràcia, en què s'uneixen tradicions mallorquines i gracienques.

2.

Trobada de Gegants

L'Ametlla de Mar. Dissabte 29 de gener.

Aquest dissabte a la plaça Catalunya de l'Ametlla de Mar tindrà lloc la II Trobada de Gegants, en què la cultura popular es veurà representada al llarg dels dies de la festa major de la Candelera amb la presència dels capgrossos que mostren l'autèntic imaginari popular. Els encarregats de començar la cercavila són els patrons de la ciutat, els gegants Pere i Candelera.

3.
Exposició 'Fusta i rodes'

Barcelona. Dissabte 29 de gener.

Exposició 'Fusta i rodes' de la Casa Seat

La Casa Seat de Barcelona acull l'exposició Fusta i rodes, en què es fa un recorregut al llarg de la història del monopatí; una exposició amb més de 250 mostres que van des dels anys 40 fins a l'actualitat. Tots els visitants coneixeran peces úniques, portades de revista de l'època, cartells i infinitats d'objectes relacionats amb les tendències estètiques, artístiques i musicals de cada dècada.

4.

Festa dels Estelladors i Oficis de Bosc

Torrelles de Llobregat. Dissabte 29 i diumenge 30 de gener.

En el marc de la festa major de Sant Pau, hi ha lloc per a la Festa dels Estelladors i Oficis de Bosc. La gent de Torrelles, amb la intenció que no es perdés la tradició i la coneixença de l'ofici d'estellador, van decidir crear un concurs. Es tracta d'un ofici que consisteix en obrir troncs de diferents diàmetres amb només uns tascons, una maça i a vegades una destral. A part, també s'hi fa la mostra d'oficis de bosc, un reconeixement a aquells que talen, serren, treuen l'escorça i desbranquen.

5.
Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela

Valls. Dissabte 29 i diumenge 30 de gener.

Festes de les Decennals de Valls

La festa més esperada per tots els vallencs, les Decennals. Unes festes que se celebren cada 10 anys per la Mare de Déu de la Candela, el 2 de febrer, i que enguany tornen amb el nom Decennals 2021+1 després que l'any passat no es poguessin celebrar a causa de la covid. Tornen amb força i amb una varietat d'activitats, exposicions i cercaviles per a tots els públics. Cal destacar la trobada de colles castelleres de diumenge, ja que Valls és terra de castells.

6.

Exposició 'Escultura i paisatge'

Os de Balaguer. Dissabte 29 i diumenge 30 de gener.

Últim cap de setmana per visitar l'exposició Escultura i paisatge, de l'artista Evelí Adam. Mostra sorgida arran de l'experimentació amb la fusta que és present a les textures, els colors i els diferents suports de l'obra. A part de la fusta també s'hi poden veure obres fetes amb pintura acrílica o de ferro barrejat amb fusta o ceràmica. Amb cadascuna d'aquestes peces l'artista vol reflectir el seu entorn i plasmar aquells aspectes que li provoquen sentiments.

7.

Fira Intercomarcal de l'Oli

Móra la Nova. Dissabte 29 i diumenge 30 de gener.

Arriba la Fira Intercomarcal de l'Oli. Un any més, i ja són vint. Vol promocionar i difondre els diferents olis que es produeixen a les tres comarques participants: la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. El pavelló firal s'omplirà de tradició i de gastronomia per mostrar la varietat d'olis i perquè els visitants puguin triar aquell que més els agradi.

8.

El Griu de Canet, joc interactiu

Canet de Mar. Dissabte 29 i diumenge 30 de gener.

El Griu de Canet és un joc interactiu per a tota la família per tal de descobrir la història del poble Canet de Mar. Un relat que mostra més d'un segle i mig d'història amb l'ajuda del Griu, un ésser mitològic molt present pels edificis de Canet, i també de l'arquitecte modernista canetenc Lluís Domènech i Montaner. Aquests seran els ingredients necessaris per passejar, descobrir, jugar i resoldre misteris pels carrers i les places del municipi costaner.

9.
Festa dels Tres Tombs

Calafell. Diumenge 30 de gener.

Tres Tombs de Calafell

Aquest diumenge, pels diferents carrers del nucli antic de Calafell, se celebra la 72a edició de la festa dels Tres Tombs. Comptarà amb la tradicional sortida dels carruatges de les festes de Sant Antoni. A més, durant tot el matí a la plaça de Catalunya i la placeta de Cal Cubano hi haurà una fira artesana, un taller de cistelleria i degustació de calçots a la brasa i coques de Sant Antoni per a tots aquells que en vulguin.

10.

Fira Baronia d'Òdena, la fira dels castells i la terra de frontera

Òdena. Diumenge 30 de gener.

Dins de les celebracions de Sant Sebastià, a Òdena se celebra la fira Baronia, la fira dels castells i la terra de la frontera. Una jornada que posa en valor la tradició, la història i el patrimoni local. Els visitants podran passejar per la fira d'artesans i productes manufacturats i comprar embotits, formatges, pa, dolços..., i també adquirir objectes de ceràmica, joguines de fusta, complements de cuir i moltes coses més. A més, hi haurà recreacions de moments històrics i visites al castell d'Òdena.

stats