Estils 15/06/2016

Un cap de setmana per descobrir d'on vénen els enciams

150 explotacions agràries i ramaderes catalanes obren les portes amb la campanya 'Benvinguts a pagès'

Ara
2 min
Un cap de setmana per descobrir d'on vénen els enciams

BarcelonaTrencar amb el mite que els nens de ciutat no saben d'on vénen els enciams o els ous. Aquest és un dels objectius de la nova campanya 'Benvinguts a pagès' que el Govern ha engegat i que es durà a terme aquest cap de setmana. Més de 150 explotacions agràries i ramaderes d'arreu del territori obriran les seves portes durant dos dies per ensenyar no només d'on vénen els enciams i els ous, sinó per mostrar com i on es produeixen els aliments que ens arriben cada dia a taula, saber com treballen els pagesos, descobrir quins són els productes de temporada i per què és millor menjar-los quan toca, visitar hortes, vinyes, ramats...

Tot això, a més, amb la col·laboració de 200 restaurants i 250 allotjaments que també participen a la campanya i ofereixen un menú especial amb productes de proximitat i ofertes d'allotjament.

Segons els impulsors la campanya és una "aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, per al turisme d’interior i per al potencial de la gastronomia catalana". El conseller d'empresa i coneixement, Jordi Baiget, ha comentat aquest dimecres a la presentació que la iniciativa "permetrà conèixer la diversitat turística de la nostra destinació amb un cap de setmana que vol apropar l’activitat agrícola i ramadera de Catalunya a la ciutadania”. Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha destacat que “amb aquesta iniciativa pionera volem afavorir el relleu generacional al nostre sector primari, on hi ha molta gent jove amb ganes de tirar endavant un projecte professional i de vida arrelat al sector i al territori”.

Els interessats a participar poden trobar tota la informació a la web de 'Benvinguts a pagès' i consultar les explotacions, restaurants i allotjaments que participen a la iniciativa, triar quines volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es poden allotjar i on poden reservar el seu menú especial de producte de proximitat.

stats