Estils 29/11/2019

Sopars secrets: 5 locals per anar-hi sense ser vist

Us proposem alguns establiments de Barcelona que garanteixen anonimat i intimitat

Bibiana Ballbè
4 min
Casa Leopoldo, un clàssic al cor del Raval

BarcelonaAmants. Cites secretes. Compromisos sospitosos. Tenir-ne o no tenir-ne. Tinc la sensació que, com tantes altres coses, està sobrevalorat. Sovint s’associa a viatges exòtics, nits memorables, viure al límit. Tot i que segurament té més a veure amb inseguretats, vanitat, intents per escapar de la rutina, vides no realitzades i etapes no cremades. Si durant els anys que toca has fet i desfet, has sortit, has conegut, has arriscat, has viscut i has gastat tots aquests cartutxos, segurament no et queden assignatures pendents. Només ganes de centrar-te i fer créixer el que tens. Fer-ho més ampli, més intens, més per sempre. I aquí és on hi ha el repte i la recompensa. Una relació profunda i reposada sempre és més forta i gratificant. T’omple l’ànima i et fa feliç. Sigui com sigui, hi ha tantes vides, contextos i realitats que es difícil dictar sentència.

Sigui perquè, malgrat tot, has triat tenir un amant i viure una vida paral·lela, o perquè tens una reunió que juraràs no haver tingut mai o perquè necessites passar comptes amb un assumpte obscur passat o present, aquí tens cinc llocs per executar finament la teva estratègia sense aixecar sospites. Cinc llocs perfectes per sopar sense ser vist. Cinc llocs que garanteixen anonimat i intimitat. O, també, cinc llocs per desaparèixer quan senzillament vols estar sol i no vols que et trobin.

1. KING KONG LADY

És un local amb carisma i personalitat. Aquella màgia que es té o no es té i que difícilment es pot impostar. Ple de racons i amb poca llum. El King Kong Lady proposa cuina tradicional asiàtica i africana però amb els millors productes de mercat d’aquí. Imagineu-vos una sopa tom yum tailandesa amb gambes de Palamós, o unes mandonguilles amb salsa de miso. Aquest és el punt de partida del local: dumplings, curris, ostres, bolets, moniatos o crancs amb una bona dosi d’exotisme. Situat a l’Hotel Casa Bonay, el local promet una gran nit a cop de discreció i molt públic internacional. Com sopar al restaurant més cool de Bangkok però al mig de l’Eixample.

Un dels plats del King KongLady

2. CASA LEOPOLDO

El local va obrir l’any 29, va tancar fa quatre anys i en fa un parell que ha tornat a obrir per oferir grans plats de la cuina tradicional catalana a preus populars: trinxat de la Cerdanya, canelons amb beixamel, esqueixada, fideuà, fricandó i un seguit de clàssics de la nostra cuina. Tot això rematat amb una torrija que és un clàssic i un must de la casa. Al cor del Raval, l’espai respira història i les taules mantenen la distància adequada per garantir la intimitat. Les sobretaules s’allarguen, però el servei manté l’atenció personalitzada que requereix un local com aquest. Aquí no es fa fora a ningú. A fora, una llarga tarda i els carrers assolellats del barri a punt per fer de teló de fons de la digestió.

3. SERVICIO CONTINUO

Un temple. Un local ultrasenyorial on es pot menjar i beure o beure i menjar fins a les tantes de la matinada. Únic en la seva espècie, saps quan hi entres però no quan –ni com– en sortiràs. I aquesta és la gràcia. L’ambient és distès, acollidor, íntim. La il·luminació és càlida, les parets de color blau, i hi ha molta presència del material més noble, el marbre. L’espai és a mig camí entre els pubs anglesos més selectes i les cocteleries d’aquí de tota la vida. Els plats són internacionals amb tocs asiàtics, francesos i novaiorquesos i la carta està dividida en snacks, healthy i less healthy (amb picada d'ull inclosa). El lloc perfecte per menjar i beure en la màxima complicitat i secretisme.

4. MAREA ALTA

Enfilar-te a 110 metres sobre el nivell del mar amb destí a la planta 24. A les alçades, allà on segur que no t'hi trobes a ningú. Deixar de tocar de peus a terra per regalar-te un parèntesi en la línia espai-temps. Això és anar al Marea Alta. L’espai és diàfan, net, pur. Tot el protagonisme cedit al producte: els millors peixos dels millors ports amb la carta adaptada a la pesca del dia: si un dia la gamba no és bona, doncs no hi ha gamba. El silenci regna en l’espai circular, de 360 graus, que regala una de les millors vistes de Barcelona, i de les menys conegudes. Seràs un turista a la teva pròpia ciutat. I, sens dubte, hauràs provat un must gastronòmic d’alçada.

Amb Barcelona els peus és més fàcil passar desaparcebut

5. BAR VERAZ

L’espai és inspirador i evocador. I totalment anònim. Instal·lat a la planta baixa de l’Hotel Edition, és trepitjar el Bar Veraz i oblidar-te que ets a Barcelona. Podries ser a qualsevol lloc del món, tot i que et segueixes sentint a casa: càlid, confortable, acollidor. La carta? Un bumerang sensorial que deixa marca: producte fresc, directament al plat des del Mercat de Santa Caterina, i una cuina oberta tot el dia, que encaixa amb els horaris impossibles de tothom i és perfecta per programar una trobada a deshora. Totes les ganes de donar canya a la contemporaneïtat des d’un local que garanteix privacitat, intimitat i anonimat. What else?

Aquest és un lloc per oblidar-te d'on ets
stats