Els treballadors del Canadà tornen a l'oficina (amb el gos)

Al país s'han adoptat 200.000 mascotes des del confinament i la tornada a la feina s'està fent tenint en compte les seves necessitats

2 min
El Samson, un Yorkshire Terrier, seu a la falda del seu amo Trevor Watt, a l'oficina de l'empresa Chandos Bird a Ottawa

BarcelonaEl confinament i la pandèmia han fet augmentar en els últims anys el teletreball i l'oci des de casa i, per tant, passem moltes més hores que abans entre les nostres quatre parets. Això ha tingut un impacte molt positiu per a les mascotes, que abans de la pandèmia veien com els seus propietaris marxaven de casa al matí i tornaven al vespre i passaven moltes hores soles. A més, també ha fet augmentar el nombre d'adopcions d'animals de companyia. A Espanya, per exemple, la fundació Affinity destaca que durant el 2020 van augmentar lleugerament les adopcions tant de gossos com de gats i això fa que ara, amb el retorn a la presencialitat, tornem a passar moltes hores fora de casa i les mascotes tornen a estar molt temps soles. Al Canadà, per evitar aquesta situació, moltes empreses han optat per deixar que els gossos vagin a l'oficina, un hàbit que era molt minoritari abans de la pandèmia.

Segons dades del govern del país nord-americà, hi ha unes 200.000 persones que han adoptat un gos o un gat des de l'inici de la pandèmia el 2020 i això ha portat molts empresaris a permetre animals a les oficines. Segons una enquesta recent feta per l'empresa PetSafe, el 51% dels canadencs veu bé portar els gossos a l'oficina. De fet, els treballadors més joves són els que més suport donen a aquesta iniciativa i fins i tot un 18% dels qui tenen entre 18 i 24 anys diuen que canviarien de feina si el seu cap no els permetés portar la seva mascota a l'oficina.

Una d'aquestes empreses és Tungsten Collaborative, una consultora d'enginyeria i disseny industrial que, segons explica Euronews, permet que els treballadors hi portin gossos, però seguint unes regles, com la de treure'ls regularment a passejar. Els gossos dormen sota els escriptoris i tenen joguines i bols d'aigua i menjar. Sembla que aquest gir pet friendly de les oficines canadenques es mantindrà, ja que segons l'enquesta de PetSafe el 32% han reconegut que durant la recerca de feina prioritzarien treballar per una empresa que permeti portar les mascotes a l'oficina.

Bill Dicke, president de l'empresa Tungsten Collaborative, jugant amb el seu gos a l'oficina, a Ottawa.

Laura Rodríguez, de la Fundació Affintiy, valora en positiu aquesta notícia i recorda que des de la fundació sempre han defensat els beneficis de portar l'animal domèstic a la feina "sempre que aquest estigui acostumat a sortir de casa i ho gaudeixi" i destaca que "molts estudis han demostrat que treballar al costat del teu gos, a més de reduir l’estrès i l’ansietat, millora l’estat d’ànim de l’animal pel fet de poder compartir més estones junts amb el propietari i també socialitzar amb altres gossos. I això ara és més important que mai, perquè venim d’una època en què amb el teletreball hem estat molt de temps amb els nostres animals, i passar d’estar junts 24 hores a estar separats la major part del dia pot ser dur i ens pot arribar a fer sentir culpables".

A més, Rodríguez considera que la convivència amb el gos a la feina també repercuteix positivament en el rendiment perquè, diu, "millora l’ambient laboral, l’eficiència i la productivitat, estimula la creativitat i incrementa la sensació de felicitat dels treballadors".

stats