Estils 15/03/2019

#Trencarols, el nou joc de cartes per debatre sobre la igualtat de gènere

L'objectiu és sensibilitzar sobre les situacions de discriminació que afecten les dones

Ara
1 min
Cartes del joc #Trencarols

BARCELONAL’empresa d’economia social Apunts ha creat el joc de cartes #Trencarols, pensat per promoure la familiarització amb alguns termes que es donen dins del vocabulari de la igualtat de gènere amb la finalitat d’obrir debat sobre el feminisme, els rols de gènere i les situacions desfavorables en què es troben les dones en el dia a dia.

El #Trencarols es juga en equips de mínim dues persones cadascun, els quals han de dur a terme diferents reptes, des d'interpretar situacions fins a definir conceptes sense dir les paraules. Així, amb les 13 cartes que inclouen diversos conceptes amb les seves definicions, els participants coneixeran i debatran sobre el patriarcat, el sostre de vidre, la doble jornada o la cosificació.

El joc està pensat per compartir amb companys i companyes de feina, amistats, alumnes o familiars, i trobar un espai de reflexió comú sobre les desigualtats de gènere. Tanmateix, la funció didàctica i alhora lúdica de les cartes és una bona proposta per introduir a les criatures el vocabulari de gènere i educar-les des de la igualtat.

Disponible en català i castellà, el #Trencarols s'ha imprès amb tintes ecològiques i sobre paper procedent de boscos sostenibles. A més, la producció es realitza al Centre Especial de Treball Apunts. Aquesta empresa d'economia social, que ofereix serveis d'arts gràfiques i missatgeria a través de la seva cadena de valor social, fa acompanyament en el procés de contractació de professionals que presenten alguna discapacitat. Actualment, quasi el 80% del seu equip està format per persones afectades per trastorns mentals.

stats