El plat del dia
Calamars amb ceba, pernil i bolets amb Jordi Esteve
El xef del restaurant Nectari explica com fer a casa els calamars amb una recepta senzilla
06/08/2021
El cuiner Jordi Esteve, del restaurant Nectari de Barcelona, proposa cuinar a casa calamars tal com els té a la carta d'estiu. Com a acompanyament, hi van bé verdures de temporada i també bolets.
Cargando
No hay anuncios
Ingredients per a 4 persones
- 4 calamars
- Rossinyols
- 750 g de ceba
- Pernil ibèric
- 70 g de mongeta tendra (quan n’és el temps, carxofes)
- Oli d’oliva extra verge
- Sal
- Pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Per a la picada
- All
- Julivert
- Oli d’oliva extra verge
- Sal i pebre negre
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu tallant la ceba de forma molt fina. Poseu-la a confitar en una paella a foc lent durant tres o quatre hores.
- Mentrestant, netegeu els rossinyols amb un drap humit. Traieu-ne la terra que hi pugui haver.
- Escaldeu la mongeta tendra en una olla amb aigua bullent durant quatre minuts.
- Netegeu els calamars: renteu-los amb aigua, retireu-ne les tripes i opcionalment la pell, si ho desitgeu. Deixeu-hi enganxades les aletes. Retireu també el cap i netegeu-lo amb aigua.
- Tot seguit, en una paella a foc viu poseu-hi els calamars amb un raig d’oli d’oliva, tomba i tomba, que no quedin gaire fets. Retireu-los.
- A la mateixa paella, saltegeu el pernil, tallat a encenalls, i després ajunteu-lo amb la ceba confitada, que prèviament haureu escorregut perquè quedi ben eixuta.
- En un plat pla, poseu una base de ceba i i encenalls de pernil. Els calamars al damunt. I al voltant, els rossinyols, prèviament saltejats amb oli d’oliva, i la mongeta tendra.
- Amaniu-ho amb un raig d’oli d’oliva, sal i pebre.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Nota
Els rossinyols, o altres bolets d’estiu, els podeu rentar un dia abans de fer la recepta. També és recomanable desar-los amb paper de cuina a dins de la nevera. Una altra recomanació és fer servir un raspall finet, com ara el de les dents, per treure la sorra dels bolets.