Ara Estiu 27/08/2021

Amanida de llenties amb albergínia escalivada, ceba i tomàquet, amb Ariadna Julian

La cuinera explica com preparar aquest plat a casa

2 min
Amanida de llenties

La cuinera Ariadna Julian revela com preparar a casa una amanida amb llegums, vegetals i proteïna.

La cuinera Ariadna Julian.

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de llenties
  • 2 albergínies escalivades 
  • 250 g de tomàquets 'cherry'
  • 2 cebes tendres
  • 4 ous durs
  • Coriandre o alfàbrega frescos
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Per a la salsa

  • Suc d’una llimona
  • 2 iogurts tipus grec
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. Prepareu les albergínies. Si podeu fer-les a la brasa, millor; si no, també anirà bé fer-les al forn a 180º durant 30 minuts. Si les feu al forn, és important que les punxeu perquè no rebentin.
  2. Un cop cuites, deixeu-les en un plat o una carmanyola de vidre tapades, perquè s’acabin d’estovar.
  3. Quan estiguin fredes, peleu-les i deixeu-les en un colador per escórrer-ne l’aigua.
  4. Pel que fa als tomàquets, renteu-los i poseu-los en una safata amb oli d’oliva juntament amb la ceba, tallada, que no cal que sigui gaire fina. Poseu-ho tot al forn a 200º durant deu o quinze minuts. Un cop fet, reserveu-los fora del forn, i deixeu-los refredar.
  5. Poseu una cassola al foc amb aigua freda i sal, i quan comenci a bullir, poseu-hi els ous, que hi bullin 10 minuts. Passat aquest temps, deixeu-los refredar fora de l’aigua. També els podeu refredar amb aigua i gel per aturar-ne la cocció.
  6. Per preparar la salsa, barregeu els iogurts amb el suc de llimona, sal, pebre i oli d’oliva verge extra. Remeneu-ho.
  7. Ja podreu muntar el plat. Col·loqueu-hi primer les llenties, després l’albergínia tallada a tires, l’ou dur (un per plat) tallat a trossets, el tomàquet i la ceba cuites al forn, però fredes, i, per últim, la salsa. Com a decoració poseu-hi una mica de coriandre o d’alfàbrega frescos.

Bon profit!

stats