Va de llibres

Llucià Ferrer: "Aquest estiu m'he volgut fer una autoflagel·lació amb 'Tot Messi'"

El presentador de l''Atrapa'm si pots' ha passat l'estiu llegint 'Tot Messi', de Jordi Puntí

2 min
El presentador de l''Atrapa'm si pots', Llucià Ferrer

BarcelonaLa tramuntana es fa sentir de fons mentre Llucià Ferrer, que estiueja a Roses, rumia quin llibre recomanar per a aquests dies. Com a bon manlleuenc, el presentador de l'Atrapa'm si pots –el concurs de TV3 que a partir del setembre creixerà en emissions i s'emetrà de dilluns a divendres abans de l'Està passant– escombra cap a casa i tria un llibre de Jordi Puntí (Manlleu, 1967), Tot Messi, que l'editorial Empúries va publicar el 2018. "Soc un gran seguidor del Puntí. Els he llegit tots: Pell d'armadillo, Animals tristos, Maletes perdudes... Aquest estiu m'he volgut fer una autoflagel·lació amb el Tot Messi", assenyala Ferrer.

El llibre explora la fascinació que va despertar l'exjugador del Barça arreu del món i recull les seves gestes. Empúries ha publicat enguany Tot Messi i més, una nova edició en què l'autor ha actualitzat les dades i ha incorporat un nou capítol sobre la sortida de Messi del Barça. "El Jordi és un geni de les paraules i, a més, té aquesta facilitat per descriure la bellesa de tot el que aquest jugador de futbol ens va fer viure durant tants anys al Camp Nou, i fora del Camp Nou", explica el periodista, que durant la temporada regular també seguirà presentant El vermut de Llucià Ferrer, un programa que s'emet els dissabtes al migdia a Ràdio Flaixbac.

Puntí va escriure Tot Messi en l'època d'or del futbolista al Barça, quan ja s'havia convertit en un mite a Catalunya i al món i encara seguia arrelat al club. "Descriure’l és un repte, però en descriure es devalua l’experiència. No hi ha res millor que veure’l en directe a l’estadi", deia Puntí durant la presentació del llibre. Cinc anys després, resulta complicat llegir Tot Messi sense posicionar-se sobre el destí del jugador i la seva marxa de l'equip blaugrana. Ferrer és dels que creuen que l'argentí hauria hagut de tornar al Barça o, si més no, la seva marxa hauria d'haver estat diferent. "Estic fent una mica d'exercici nostàlgic recordant tot el que ens va fer viure aquest paio. Veure'l a Miami em fa una mica de mal, i estic segur que al Jordi també li passa", destaca el presentador.

stats