Remodelació
Mèdia 22/07/2023

‘Atrapa’m si pots’ salta als laborables al setembre i el ‘Planta baixa’ s’escurça

El concurs de Llucià Ferrer precedirà l''Està passant'

3 min
Llucià Ferrer presenta 'Atrapa'm si pots' a TV3 i 'El vermut de Llucià Ferrer' a Flaixbac

BarcelonaTV3 marxa de vacances amb la graella ja configurada de cara al setembre, un mes transcendent perquè és quan es presentarà la plataforma en streaming 3Cat (que acabarà donant nom a tots els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals). Un dels moviments de més abast és el trasllat del concurs Atrapa’m si pots a la graella de dilluns a divendres, just abans de l’Està passant, és a dir, entre les 19.15 h i les 20.15 h. Això comportarà, de retruc, que el Planta baixa, presentat per Agnès Marqués i produït per Ricard Ustrell, perdi una hora diària i quedi encaixat entre les 18.00 h i les 19.15 h. Abans s'emetrà, de moment, El paradís de les senyores.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Llucià Ferrer va posar en marxa el seu concurs de preguntes i respostes el novembre del 2018, amb bons resultats d’audiència. Aquesta temporada, per exemple, ha marcat 225.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 13,8%. Són dades que milloren el registre del curs anterior, quan el share va ser del 13,1%, i el nombre de seguidors, 224.000. El programa és un format que va néixer el 2014 a ETB2 i, des de llavors, s’ha emès en diferents canals autonòmics, amb presentadors com Llum Barrera, Carolina Ferre, Goyo González, Eugeni Alemany, Paco Lodeiro o Luis Larrodera.

TV3 encara no ha decidit què farà amb les tardes del cap de setmana. D’una banda, no es vol retirar un programa que està consolidat en aquella franja, però hi ha por que emetre’l set dies acabi cremant el format. Algunes opcions que s’estan considerant passen per provar un nou presentador per als dissabtes i diumenges, o bé impulsar aleshores una edició amb famosos. Un canvi que segur que s’operarà és el trasllat del concurs: fins ara es gravava a Saragossa, amb el trasbals que comportava això per als concursants. A partir del setembre, en canvi, els enregistraments es faran a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Mentrestant, pel que fa al Planta Baixa, la temporada ha estat marcada pel canvi d’horari, el de Ricard Ustrell per Agnès Marqués, i el de franja horària, dels migdies a les tardes. La seva quota del 9,5% és inferior a l’aconseguida un any enrere, a la mateixa franja, per Helena Garcia Melero (10,2%). I és superior a l’aconseguida el 2021/2022 pel mateix programa, quan s’emetia els migdies i marcava 108.000 seguidors i un 9,3% de share.

Més enllà d’aquest canvi, hi ha altres novetats que ja s’han pogut conèixer pel que fa a la nova temporada de TV3 o 3Cat.

'Vosaltres mateixos'

Després de l’èxit del monòleg Curraràs, Andreu Buenafuente torna a TV3, ara amb un programa que vol ser la joia de la corona de la nova plataforma en streaming. El xou Vosaltres mateixos és un programa d’entrevistes atípiques, en el sentit que les persones que conversaran amb el comunicador i humorista no són celebritats, sinó que s’han postulat a través dels canals de la Corporació per participar en una d’aquestes converses, que parteixen de la premissa que tothom té una història a dins, o dues.

'El tros'

També torna a la pública Anna Simon, en aquest cas per comandar El tros, un reality que vol trobar el ruralita més complet de Catalunya. Per determinar-ho, el programa enfrontarà equips formats per un urbanita i un agricultor experimentat i els enfrontarà a diverses proves relacionades amb el món rural. Els que guanyin podran dormir a la masia, mentre que la parella derrotada s’haurà de conformar amb el cobert. Simon comptarà amb l’assessorament del youtuber Miquel Montoro i de l’activista Marina Pifarré.

'Cita bestial'

Amb sentit de servei públic i esperit animalista, 3Cat farà debutar al setembre Cita bestial, un programa que vol fomentar l’adopció i ajudarà les famílies que vulguin adoptar un gos. A mig camí entre l’espai de cites i el docureality, els candidats a adoptar hauran de viure diferents experiències per posar-se a prova i saber si realment estan preparats per fer-se càrrec d’una bestioleta. Produït per Abacus, aquest nou format mostrarà els beneficis de viure amb una mascota. Els participants, en aquest sentit, comptaran amb l’ajuda d’etòlegs, especialitzats en psicologia canina, per ajudar-los a entendre la manera de fer dels animals.

'La travessa'

Els Pirineus esperen els concursants de La travessa. Diferents parelles hauran de recórrer la serralada, amb proves de resistència i habilitat entremig, per aconseguir el premi de 10.000 euros. També serà una estrena directa a la plataforma digital i el principal ganxo és oferir a la influencer Laura Escanes l’alternativa perquè debuti a TV3. Més de mil parelles es van presentar als càstings del programa, que es van fer al març, i només se n’han seleccionat vuit, que han gravat aquestes setmanes el seu periple des de la Vall d'Aran fins al cap de Creus.

stats