Bàsquet - Eurobàsquet
Esports Eurobasket 05/09/2022

"Turquia és a l'Eurobàsquet per jugar, no per anar a la guerra”

Ergin Ataman denuncia que tres jugadors de Geòrgia van agredir Furkan Korkmaz

2 min
Ergin Ataman, entrenador de Turquia, protestant

BarcelonaL'Eurobàsquet arriba als últims partits de la primera fase amb un grapat de polèmiques descontrolades. La més greu és la de Turquia, que va amenaçar amb abandonar el torneig després dels incidents que van tenir lloc durant el partit contra Geòrgia. Segons la versió turca, el seu jugador Furkan Korkmaz i un membre del cos tècnic de l'equip van ser atacats i colpejats tant per jugadors rivals com per la policia local.

La federació turca va demanar les imatges de les càmeres de seguretat i que es cancel·li el Geòrgia-Turquia, o que almenys es juguin els últims quatre minuts i mig del partit “de manera legal”. L'organisme acusa directament Tornike Shengelia, Goga Bitadze i Duda Sanadze de les agressions. Ergin Ataman, el seleccionador turc, va estar en contacte amb el govern del seu país i amb l'ambaixada. “El que va passar és un escàndol. Després de ser desqualificat, Korkmaz va anar al vestidor amb un dels membres del nostre cos tècnic. Tres jugadors de Geòrgia van atacar-lo directament a ell i també a un membre del nostre staff, que va caure a terra", diu.

Les crítiques d'Ataman van més enllà. "Cada dia triguem a arribar 45 minuts per culpa del trànsit. Anem tard als entrenaments, als partits. A l'hotel no hi ha menjar especial per als esportistes. Només borek [una mena d'empanada típica local]. Això ho puc entendre, però l'altra part és més greu. La FIBA ha de protegir els jugadors. Quan els meus jugadors van anar al vestidor, la policia de Geòrgia va atacar-los, els va pegar per empènyer-los cap al vestidor. Van atacar el vicepresident. És increïble", assegura el tècnic.

Ataman també té crítiques per als àrbitres. "Es van jugar 22 segons menys [ja que la taula no va aturar el temps durant la baralla entre Korkmaz i Sanadze]. És un partit de bàsquet. Vam intentar queixar-nos als àrbitres durant el partit. Immediatament després del partit, vam fer una protesta oficial perquè 22 segons és un període llarg de temps en un partit de bàsquet. Ara hem escrit a la FIBA perquè doni el partit per anul·lat o deixi jugar de manera legal els quatre minuts i mig de partit que quedaven. Si no, seria ridícul. Jo em mereixia que m'expulsessin perquè vaig fer una protesta massa llarga, però s'ha fet un mal terrible al bàsquet. Turquia és a l'Eurobàsquet per jugar, no per anar a la guerra”, argumenta.

"Una baralla de carrer"

Ataman descarta abandonar l'Eurobàsquet. “No estem pensant a deixar el torneig, però ¿com podem jugar a bàsquet en aquesta situació? La resta dels equips també es queixen. He parlat amb Montenegro i amb Sergio Scariolo. Si hi ha jugadors de la NBA i de l'Eurolliga, cal que l'organització sigui més professional. Necessitem més seguretat. La policia no pot anar al vestidor a atacar els nostres jugadors i els membres del nostre equip”, sentencia l'entrenador turc. La seva selecció, que comparteix grup amb Espanya, jugarà aquest dimarts contra Bèlgica.

"Va ser com una baralla del carrer i jo hi vaig respondre com un home. Intentaven atacar-nos i jo vaig intentar defensar-me", explica Furkan Korkmaz.

stats