Bàsquet - Eurobàsquet
Esports Bàsquet 16/09/2022

Espanya treu bitllet per a la final més inesperada (91-96)

Alemanya bada contra un rival que juga de manera més intel·ligent els minuts decisius

Jaime Fernández
  • Alemanya: Schroeder (30), Obst (15), Wagner (15), Theis (10), Voigtmann (2) -cinc inicial-; Giffey, Lo (9), Thiemann (6), Weiler-Babb (4) i Wohlafrart-Bottermann. Entrenador: Gordon Herbert.
  • Espanya: Brown (29), Jaime Fernández, López-Arostegui (7), Pradilla (4), Willy Hernangómez (16) -cinc inicial-; Brizuela (5), Alberto Díaz (10), Rudy Fernández (6), Garuba (4), Juancho Hernangómez (13) i Sebas Saiz (2). Entrenador: Sergio Scariolo.
  • Resultats parcials: 24-27 / 27-19 / 20-19 / 20-31
  • Àrbitres: Ademir Zurapovic, Boris Krejic i Kerem Baki .
  • Eliminat: AlbertoDíaz.
  • Pavelló: 14.073 espectadors al Mercedes-Benz Arena.

Sense els Gasol també hi ha medalles. La selecció espanyola va tornar a contradir els pronòstics, va superar Alemanya (91-96) i diumenge disputarà contra França la final de l'Eurobàsquet. Paralitzat per la pressió de jugar a casa, el combinat amfitrió va badar contra un rival que va jugar de manera més intel·ligent els minuts decisius. Lorenzo Brown, que va anotar 29 punts, es va convertir en l'heroi d'un equip més ben entrenat que els seus adversaris.

La defensa d'Alberto Díaz sobre Dennis Schröder, que només va poder anotar 2 dels seus 30 punts durant l'últim quart, va ser clau i es va convertir en la metàfora perfecta d'una selecció espanyola amb poca experiència però molta ambició i un gran esperit de sacrifici.

La selecció espanyola va començar amb molta concentració. L'equip de Sergio Scariolo va aprofitar la producció ofensiva de Xabi López-Arostegui, un basc format a Badalona, per posar la por al cor dels aficionats alemanys amb un bon primer quart. Lorenzo Brown va respondre amb bones accions el lideratge de Dennis Schröder (24-27). La renda va créixer fins als nou punts, però va ser aleshores quan Alemanya va despertar. Com va fer contra Grècia, el combinat amfitrió va capgirar el marcador amb uns minuts de bogeria en què es va apuntar un parcial de 14-0. Els locals van ser capaços d'anotar 51 punts durant els primers 20 minuts (51-46).

Sergio Scariolo.

Scariolo va recórrer a Alberto Díaz per accentuar la defensa de la selecció espanyola i canviar el ritme d'una semifinal de gran nivell col·lectiu (57-61). Com pitjor escenari tenia, millor reacció va oferir Alemanya, que va utilitzar un segon parcial de 14-0 per aconseguir la seva màxima diferència (71-61). L'entrenador italià va tornar a tocar les tecles adequades d'un equip que va exhibir més experiència de la que tothom s'imaginava per arribar al tram decisiu amb més confiança. Sense cometre errades, el conjunt espanyol va arribar a l'últim minut amb un avantatge de 8 punts (80-88).

França, amb energia

L'altre finalista serà França, que va passar per sobre de Polònia (54-95). El rival francès va acusar el desgast de l'eliminatòria contra Eslovènia i no va ser capaç de mantenir el seu nivell d'encert en el tir exterior. Sense ritme, la seva puntuació no va tenir continuïtat. Guershon Yabusele (22 punts) va ser el màxim anotador en una semifinal en què Vincent Collet es va poder permetre el luxe de donar descans a alguns dels seus jugadors més carregats de minuts.