Gent 11/06/2021

Les 55 peces més icòniques de L'Wren Scott se subhastaran per crear una beca dedicada a la dissenyadora

Scott, que va ser parella de Mick Jagger durant tretze anys, es va suïcidar el 2014, amb 49 anys

2 min
Part de les peces de L'Wren Scott que se subhasten a Londres

BarcelonaLes 55 peces més icòniques de la curta trajectòria de la model i dissenyadora L'Wren Scott, les quals un dia van vestir estrelles com Mick Jagger, Penélope Cruz i Madonna, se subhastaran amb l'objectiu de finançar una beca d'estudis a la prestigiosa escola Central Saint Martins. Nascuda com Luann Bambrough a Utah (Estats Units), va començar amb només 18 anys la seva carrera com a model a París, però des dels 12 ja creava i redissenyava la seva pròpia roba, ja que, per la seva alçada (1,82 metres), tenia dificultats per trobar peces de la seva talla.

Un fet que la directora de vendes de Christi's, Caitlin Yates, qualifica com a "simplement inspirador", ja que aquest interès tan precoç per la moda i la roba després el va desenvolupar com a model, estilista i, finalment, dissenyadora, fins que va morir el 2014. Les peces estrella d'aquesta subhasta són dues jaquetes creades a mida i en col·laboració amb qui va ser parella de Scott durant tretze anys, el cantant dels Rolling Stones, Mick Jagger. La primera, una jaqueta amb unes papallones brodades que va portar durant un concert a Hyde Park el 2013.

La dissenyadora amb el seu company, Mick Jagger

A la segona Scott la denominava la jaqueta glamouflage, ja que, encara que aquest disseny creat aquell mateix any per a l'actuació dels Stones al Festival de Glastonbury pretenia ser "molt anglès" i emular les fulles d'un roure, a causa de "la purpurina del verd, el daurat i el negre, des del públic semblava com de camuflatge". El 100% del que es recapti pels 55 lots, que estaran disponibles en una subhasta virtual fins al pròxim 1 de juliol, es destinaran a sustentar la beca d'estudis de moda L'Wren Scott, que va posar en marxa el mateix Jagger el 2015 juntament amb la prestigiosa escola de disseny londinenc Central Saint Martins. "Ajuda a finançar que un estudiant en particular entri en aquest competitiu món i a donar suport a la següent generació de dissenyadors imaginatius", explica Yates, que creu que Scott estaria "molt contenta de saber que això està passant".

En total confien en recaptar entre 81.389 i 174.405 euros pel total de la venda, tot i que esperen que peces de valor com el vestit daurat amb el qual el 2012 Penélope Cruz "va acaparar els focus" durant la preestrena de Skyfall a Londres engreixin la xifra final. Igual que Cruz, moltes celebritats, com Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker i Amy Adams, entre d'altres, van confiar en Scott perquè les vestís en els esdeveniments i les catifes vermelles de més nivell. Segons Yates, "el que la va fer única" van ser "les relacions que va construir amb els seus clients i la seva habilitat per fer-los sentir segurs i que confiessin en els seus dissenys per als seus moments més importants". Scott es va suïcidar l'any 2014, tal com va confirmar la seva autòpsia, per causes que mai es van arribar a aclarir.

stats