Gent 15/06/2022

Així va quedar l'històric vestit de Marilyn Monroe després que Kim Kardashian se'l posés a la gala Met

L'estrella d'Instagram, tot i la dieta extrema que va seguir, va tensar massa la tela d'aquest disseny

2 min
Kim Kardashian i Pete Davidson posen a la catifa vermella de la darrera Met Gala

BarcelonaL'històric vestit de Marilyn Monroe que Kim Kardashian va lluir el maig passat a la gala Met ha patit "danys significatius" i "permanents", segons ha denunciat un expert i col·leccionista d'objectes de la cèlebre actriu nord-americana. Scott Forner, que diu que té la col·lecció privada més gran d'arxius i articles personals de Monroe, ha compartit a la seva web i a les xarxes socials fotografies comparant l'estat del vestit "abans i després" que Kardashian se'l posés per assistir a l'exclusiu esdeveniment que se celebra cada any a Nova York. El seu veredicte és que la peça presenta danys "permanents", amb diversos esquinços a la part posterior, cristalls que han desaparegut i d'altres que pengen d'un fil.

"Va valer la pena?", pregunta Forner al seu article a l'amo de l'icònic vestit, propietat del museu nord-americà Ripley's Believe It or Not!, que actualment el té exposat en una de les seves seus a Los Angeles. La companyia va prestar el vestit a Kardashian perquè el lluís a l'arribar a la gala Met, on va ser una de les celebrities que més atenció va atreure pel seu vestit. I és que el vestit és pràcticament història dels Estats Units i de la cultura pop, ja que era el que Monroe va lluir quan li va cantar el Happy birthday al llavors president nord-americà John F. Kennedy el 1962, tot just uns mesos abans de la mort de l'actriu.

Per poder enfundar-se la roba, Kardashian va haver de sotmetre's a una dieta que, segons diu, li va permetre perdre uns set quilos en tres setmanes. La celebrity de les xarxes, de 41 anys, va dur el vestit posat amb prou feines durant uns minuts, a l'arribar a la gala, ja que després se'l va canviar per una rèplica per protegir l'original. Tot i això, segons Forner, això no va impedir que la peça patís danys "significatius" malgrat les repetides garanties donades pels propietaris. El Consell Internacional de Museus ja havia subratllat que aquest tipus de "peces històriques no han de ser vestides per ningú", ja que encara que siguin propietat privada s'han de veure com un patrimoni a preservar "per a les generacions futures".

stats