Gent 07/12/2021

Ana Torroja reclama el marquesat que Franco va concedir al seu avi

La cantant vol heretar el títol que fins ara ostentava el seu pare, mort al juliol

ARA
2 min
Una fiança de dos milions d'euros  per a Ana Torroja

BarcelonaLa cantant Ana Torroja, exvocalista de Mecano, ha sol·licitat al ministeri de Justícia el marquesat de Torroja que Franco va atorgar de forma pòstuma al seu avi, l'enginyer Eduardo Torroja. La petició apareix al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) de divendres passat.

El text indica que la petició es produeix després de la mort del pare de l'artista, José Antonio Torroja Cavanillas, el segon marquès de Torroja, i recorda que hi ha un termini de 30 dies a partir de divendres perquè puguin sol·licitar-lo "els que es considerin amb dret al títol referit".

Eduardo Torroja (1899-1961) va ser un dels màxims experts mundials en construcció amb formigó, i va destacar per dur a terme importants projectes com el de la central tèrmica de la Ciutat Universitària de Madrid, juntament amb l'arquitecte Manuel Sánchez Arcas, pel qual tots dos van rebre el Premio Nacional d'arquitectura de 1932. Altres obres que porten el seu segell van ser la coberta del Mercat d'Abastos d'Algesires (Cadis) i, a Madrid, tant el Frontó Recoletos (demolit a causa dels danys que va patir durant els bombardejos de la Guerra Civil) com les cobertes i grades de l'Hipòdrom de la Zarzuela. El títol se li va atorgar en reconeixement de "les seves nombroses i valuoses obres científiques" i per haver consagrat la seva vida "a la investigació i la docència, i a la realització d'importantíssimes obres a la nostra pàtria, a la qual va lliurar totes les seves activitats i va enaltir amb el seu prestigi”, segons específica el decret de nomenament.

En una entrevista recent a la revista SModa, Ana Torroja assegurava que no tenia gaire interès en el títol nobiliari, però que al seu pare, mort el juliol d'aquest any, li feia il·lusió que l'heretés. "Segurament farem els tràmits" per obtenir-lo, explicava.

stats