Gent

Angelina Jolie obre una botiga a l'antic taller de Jean-Michel Basquiat a Nova York

L'establiment de l'actriu dona cabuda a peces d'art, decoració i moda i pretén créixer també en altres ciutats del món

2 min
El local de l'Atelier Jolie, la primera botiga de disseny de l'actriu

BarcelonaFa gairebé un any que Angelina Jolie va començar a donar pistes d'un nou projecte que tenia entre mans. L'actriu, directora, filàntropa, comissionada de l'ONU i empresària és ara també propietària de l'Atelier Jolie, una botiga on es dona cabuda a peces d'art, decoració i moda. Tot està meticulosament pensat, també la localització. El local se situa en uns baixos del barri de Soho, concretament al carrer 57 Great Jones Street, el mateix edifici on va viure i treballar el pintor Jean-Michel Basquiat als anys vuitanta, després de llogar l'espai al propietari de l'edifici, ni més ni menys que Andy Warhol.

"Tenim la intenció de demostrar que un estil de vida ètic i sostenible no és una vida menor amb limitacions", va puntualitzar Angelina Jolie en una entrevista sobre el seu paper en el biopic de Maria Callas on va aprofitar per parlar del seu nou projecte empresarial. La idea de l'espai de l'Atelier Jolie és que el client tingui a disposició un equip de diferents àmbits artístics per personalitzar les peces de la col·lecció de Jolie. Des de peces de roba, pintures, fins a serigrafies per estampar gravats.

La idea de l'actriu fa mesos que s'està gestant. Va ser el 31 de maig quan Jolie va publicar des del seu perfil d'Instagram una oferta de feina especial: "A tots els creadors: tothom pot unir-s'hi d'una manera o una altra. [...] Estem buscant sastres que valorin la qualitat i la creativitat per davant de tot. El primer atelier serà a Nova York; per tant, aquest anunci és per a aquells professionals que visquin a la ciutat. Esperem poder-ne obrir de nous aviat quan hàgim construït una família global".

Per fer-ho possible, la botiga compta amb estudiants i antics alumnes de la Parsons School of Design. Per a la guanyadora de dos Oscars, el fet d'incloure estudiants en el seu equip "fa que estiguin més predisposats a ser atrevits i disruptors, i això m'emociona", deia a l'entrevista. Els professionals de la botiga guiaran els clients en diferents tècniques artístiques com el brodat, el patchwork, la pintura i la costura. Els preus oscil·len entre els 200 dòlars (182 euros) i els 600 dòlars (547 euros). Per exemple, una jaqueta amb tres colls intercanviables segons convingui per a l'ocasió té un preu de 495 dòlars (450 euros).

L'edifici, una antiga propietat d'Andy Warhol on el pintor Jean-Michel Basquiat va llogar l'estudi als anys vuitanta, conserva gran part de les pintades de la façana fetes per artistes locals. Una de les premisses de l'Atelier Jolie és fer compatibles les creacions de petits artistes amb la qualitat i l'ètica sostenible; per aquest motiu l'espai era una peça fonamental en el projecte d'Angelina.

stats