El ventilador
Gent 02/08/2019

Anne Roig: “En molts moments mirem sense saber què tenim just davant”

"I llavors m’explica que li agrada molt inspirar-se en històries de cine i barrejar-les amb diferents referències fotogràfiques"

i
Bibiana Ballbè
3 min
Anne Roig: “En molts moments mirem sense saber què tenim just davant”

BarcelonaFotografia. En majúscules. Intimitat i sensibilitat. Moda i espais. Moments únics i pràcticament imperceptibles. L’accident feliç, molt més ben enquadrat i fet fotografia. Cada una de les feines d’Anne Roig (@anneroig) et permet conèixer-la una mica més, a ella i, sobretot, a la seva mirada sensible, la seva mirada única.

3. Referents i recomanacions

Ara que ja veig la seva manera de pensar i treballar, no puc evitar preguntar-li pels seus referents. Em diu que li encanta la naturalitat de Quentin de Briey i l’estil boig que té Petra Collins. Seguidament, em recomana José Tirado. “És un director d’art que em torna boja. Trobo que té una sensibilitat especial i la reprodueix en cada feina que fa”. I llavors m’explica que li agrada molt inspirar-se en històries de cine i barrejar-les amb diferents referències fotogràfiques. Una bona combinació. Li faig una última pregunta: amb quin creatiu, viu o mort, te n’aniries de vacances? Guy Bourdin, amb els ulls tancats! Gaudir d’un viatge amb ell hauria sigut increïble! Un altre fotògraf que segur que viatjava rodejat de càmeres. Tota una sorpresa...

1. Refrescar les idees

Això és el primer que li pregunto a Anne Roig al veure les seves fotos: com ho fas? Marxant de viatge, si puc, i descobrint noves cultures i ciutats. Quines són les teves vacances ideals? Totes les que faig amb les meves càmeres analògiques. Treballo en els meus reportatges de viatge personals. És un moment en què estic totalment relaxada. I qui més ve? Amics. Hi ha moments per a tot, i com que coneixen la meva forma de viatjar, rodejada de càmeres, m’ho faciliten tot. ¿Fins a quants graus toleres? Adoro la calor, i quan veig un raig de sol m’hi planto. És una dona de sol, i amb l’excés de calor actual no puc evitar preguntar-li què li suggereix un ventilador. Revolució d’idees, moviment i frescor. I com creus que seria un ventilador fet pel teu artista preferit? Un constant loop d’inspiració que no deixa de crear. ¿Aconsegueixes desconnectar? Mai ho he aconseguit des que treballo en el que m’encanta. ¿I et sents creativament satisfeta? Em costa estar satisfeta al cent per cent. Sempre penso que puc aconseguir més. Soc un pèl exigent amb mi mateixa. Probablement per això la seva feina no deixa de millorar.

2. Una mirada única

Portem una estona parlant i encara no li he preguntat per les seves fotografies: per a tu, quina és la diferència entre mirar i observar? El fet de prestar atenció. En molts moments mirem sense saber què tenim just davant. ¿I creus que el teu amor per l’arquitectura i la moda ajuda el teu ull fotogràfic? Totalment. Es complementen i fan que els enquadraments que busco tinguin una connexió entre totes dues coses. La seva resposta em fa pensar encara més en les seves fotos. Robes els moments silenciosos en què ningú es fixa. Com ho fas? Relaxant-me i sabent observar el que m’envolta sense pensar en res més. ¿Hi ha algun àmbit que encara no hagis fotografiat i te’n moris de ganes? Molts! Però espero que a poc a poc pugui anar aconseguint tot el que em va rondant pel cap, i no em quedaré tranquil·la fins que arribi el dia. Idees clares i fotos úniques, la millor combinació. Sé que en el futur t’agradaria fer cine. Com seria la teva pel·lícula? Amb molta sensibilitat, una mica d’intriga i que no deixi indiferents els espectadors. Que la imaginació flueixi en tot moment.

stats