Gent 30/03/2021

Arantxa Sánchez-Vicario guanya el seu ex a l'Audència de Barcelona

El tribunal ha decidit que el divorci s'ha de dirimir judicialment als Estats Units i no a Espanya, com volia ell

2 min
Sánchez Vicario  i Santacana,  per fi divorciats

BarcelonaDesprés de tres anys de lluita judicial, l'extenista Arantxa Sánchez-Vicario ha aconseguit guanyar-li la partida a l'Audiència de Barcelona al seu exmarit, Josep Santacana, a qui l'estament judicial ha dit que no tenia raó a l'intentar separar-se aquí, i que obligarà la parella a separar-se a Miami, tal com havia demanat ella. La sentència considera que el tribunal espanyol no és competent per tramitar el procés de divorci que va instar Santacana i deriva el procediment als tribunals de Miami. No obstant, la sentència pot ser recorreguda al Tribunal Suprem o al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Cal recordar que Santacana va demanar inicialment el divorci de Sánchez-Vicario a Miami, però va retirar la demanda i, el març del 2019, va presentar-ne una altra al jutjat número 2 d'Esplugues de Llobregat, localitat on tenien fixat el domicili de casats abans de mudar-se a Miami. "És perquè es compleixin els acords que vam signar per ambdues parts, les voluntats que volíem els dos; bàsicament és això", va explicar l'empresari en aquell moment. Aquell moviment, però, va ser interpretat de forma interessada per ella, que havia presentat la seva demanda en un jutjat de Florida, ja que tots dos residien a Miami amb els seus fills.

Aquesta diferència de país amaga un interès econòmic molt rellevant. Si el matrimoni es dissol a Espanya, s'aplica l'acord de separació de béns que el matrimoni va signar abans de casar-se. No obstant això, aquest acord no és vàlid als Estats Units i allí no tenen cap separació de béns. Això podria semblar contradictori, ja que ell, optant per Espanya, podria perdre la part de diners d'ella, que és la rica del matrimoni, però actualment l'extenista té un enorme deute. Per tant, si se separessin a Espanya, ell no es quedaria amb cap part d'aquest deute, contret mentre estaven junts. Tal com publiquen diversos mitjans, els números vermells, que pugen a 7,5 milions d'euros, els reclama el Banc de Luxemburg a través d'una querella. Sánchez-Vicario també ha al·legat que voldria divorciar-se a Miami per obtenir més informació sobre els actius que, presumptament, controlava Santacana, que ella vol recuperar per poder fer front al deute.

stats