Gent 19/09/2019

Arévalo: "Franco mai va perseguir cap gai"

Ha fet aquestes declaracions en la ràdio pública del País Valencià

Ara
1 min
Paco Arévalo: "Franco mai va perseguir cap gai"

BarcelonaL'humorista Paco Arévalo, íntim amic de Bertín Osborne, ha fet unes declaracions sobre la dictadura i les llibertats i drets dels homosexuals en aquella època que han aixecat una enorme polseguera. Durant el programa 'Podríem fer-ho millor', de la ràdio pública valenciana À Punt, el còmic va afirmar que "quan deien que en l'època de Franco perseguien als gais no era veritat". "No han perseguit mai cap gai", hi ha afegit.

Arévalo, de 72 anys, va afirmar també que durant aquella època ell va poder treballar sense "cap problema" i que el problema el tenien els "xaperos" als quals es va perseguir amb la llei de vagabunds i malfactors, que ell atribueix a la Segona República. Com era d'esperar, al còmic li han plogut moltes crítiques, reflectides a les xarxes socials. Unes crítiques que han provocat que, un dia després, el seu presentador demani disculpes: "Arévalo va donar una sèrie d'opinions que no compartim. Sabem de la repressió, les persecucions i la falta de llibertats durant el franquisme i des d'aquí ho condemnem, i lamentem si alguna persona s'ha sentit ofesa".

Un dels que s'han queixat a la xarxa ha sigut el diputat de Compromís a les Corts Valencianes Fran Ferri, que ha lamentat que "els contertulians" d'aquesta ràdio pública no hagin "corregit una mentida tan òbvia". Ferri posa com exemple l'assassinat que la dictadura va cometre amb García Lorca. "Des del seu naixement, un dels pilars ideològics del nou règim va ser l'LGTBfòbia. «Franco no va perseguir mai cap gai». Que l'hi diguen a Federico García Lorca. El seu assassí, JL Trescastro, es vanagloriava d'haver-li disparat «dos tiros por el culo, por maricón»", escriu Ferri a Twitter.

stats