Gent 30/07/2019

Arrenca el judici pel divorci d'Haia de Jordània i el xeic de Dubai

Ella va fugir del país i es va refugiar a Londres, on tindrà lloc la vista avui i demà

Ara
2 min
Arrenca el judici pel divorci d'Haia de Jordània i el xeic de Dubai

BarcelonaEl primer ministre dels Emirats Àrabs i xeic de Dubai, Mohammad bin Raixid al-Maktum, i la seva sisena esposa, la princesa Haia de Jordània bint al-Hussein, s'enfronten aquest dimarts al Tribunal Superior de Londres per la custòdia dels seus fills. La parella, que està immersa en un procés de divorci, va emetre aquest mes una declaració conjunta en què va explicar que la vista que se celebrarà entre avui i demà a la capital britànica tractarà només sobre "el benestar dels seus fills", d'11 i 7 anys.

Ni el divorci ni les finances es tractaran en aquesta audiència de dos dies en què s'espera que siguin les advocades de cadascun, Helen Ward i Fiona Shackleton, les que acudeixin a la cita de part dels seus representats. Totes dues són conegudes per la seva bona reputació com a advocades de família i mentre que Ward, anomenada "la gran dama dels divorcis", defensarà l'emir, de 70 anys, Shackleton, coneguda com "la magnòlia d'acer", vetllarà pels interessos de la princesa, de 45.

Ella, germana de l'actual rei Abdal·lah II de Jordània, va contreure el 2004 matrimoni amb l'emir, pare d'un total de 23 fills de les seves diferents esposes, després de dos anys de festeig. La filla del difunt rei Hussein de Jordània va estar en parador desconegut des del mes del maig, fins que el 2 de juliol el diari britànic 'The Guardian' va informar que s'havia traslladat a Londres amb els seus dos fills menors i havia iniciat els tràmits del divorci en aquesta ciutat.

La fugida de la princesa Haia recorda la de la fins ara esposa del xeic Latifa bint Mohammad al-Maktum, filla del monarca. Aquesta, però, segons l'organització Human Rights Watch (HRW,) no va aconseguir-ho quan ho va intentar l'any passat. El maig del 2018 l'ONG va denunciar que Latifa estava segrestada en un lloc desconegut des de feia dos mesos després de ser detinguda per forces dels Emirats prop de la costa de Goa, a l'Índia, quan intentava fugir en vaixell cap al país.

stats