Problemes de salut
Gent 09/08/2022

Ashton Kutcher revela que una malaltia el va deixar sense visió, oïda i equilibri fa dos anys

"No sabia si podria tornar a veure-hi", ha explicat l'actor, de 44 anys

2 min
Ashton Kutcher i la seva companya, l'actriu Mila Kunis

BarcelonaL'actor nord-americà Ashton Kutcher, de 44 anys, ha lluitat durant un any contra la vasculitis, una rara malaltia autoimmune que li va afectar la vista, l'oïda i el sentit de l'equilibri. Així ho reconeix el protagonista de No strings attached en un vídeo que ha difós ara el mitjà Access Hollywood, especialitzat en famosos dels EUA. El mitjà nord-americà publica aquesta confessió en un avanç exclusiu d'un proper episodi de Running wild with Bear Grylls: the challenge, un programa de National Geographic on participa l'actor i en què va incidir sobre el "rar trastorn autoimmune" que va desenvolupar.

"Fa dos anys vaig tenir aquesta estranya i superrara forma de vasculitis, que em va deixar sense visió, em va fer perdre l'audició, em va prendre l'equilibri", revela l'actor a l'aventurer Bear Grylls, conductor del programa, al qual explica que li va costar al voltant d'un any reconstruir cadascun dels seus sentits afectats. “No sabia si podria tornar a veure-hi, si podria tornar a sentir. No sabia si podria caminar. Em sento afortunat d'estar viu”, afegeix l'actor. “No valores les coses que tens fins que les perds”, assegura haver après sobre la seva experiència.

Kutcher detalla en el vídeo que encara no està completament recuperat i que, per això, la seva rehabilitació continua. Això no obstant, diu que intenta fer vida normal malgrat les limitacions que encara l'afecten. “El minut en què comences a veure que els obstacles de la vida van ser fets especialment per a tu, per ensenyar-te el que necessites, la vida comença a tornar-se divertida. Comences a surfejar a través dels problemes en comptes de viure sota seu”, argumenta.

La vasculitis és un trastorn autoimmune rar amb moltes variacions que pot causar inflamació dels vasos sanguinis, cosa que restringeix el flux sanguini i provoca danys als òrgans i en alguns teixits. L'actor se sent afortunat d'estar viu i, malgrat l'experiència, no deixa que això ni cap dels desafiaments de la vida acabin amb ell. En canvi, assegura, els veu com a "oportunitats de creixement". Kutcher està casat amb la també actriu Mila Kunis, amb qui va coincidir en la ficció televisiva Aquellos maravillosos 70. Tenen dos fills.

stats