Gent 14/07/2021

El Barça B d'handbol fitxa Pablo Urdangarin

El segon fill d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó ja s'havia entrenat amb l'equip però sense fitxa, perquè la plantilla estava completa

2 min
Pablo Urdangarin

BarcelonaL'extrem esquerre Pablo Urdangarin, de 20 anys i 1,86 metres, segon fill de l'exjugador blaugrana Iñaki Urdangarin i de la infanta Cristina de Borbó, ha fitxat pel Barça B, segons han confirmat a l'agència Efe fonts pròximes a l'entorn del jugador. Pablo Urdangarin resideix a Barcelona des de l'estiu passat i la temporada passada ja es va estar entrenant amb el Barça B, però sense fitxa perquè la plantilla estava completa. Es va iniciar en l'equip d'handbol del Liceu Francès de Barcelona i d'allà va passar a entrenar-se amb l'Esplugues en els anys que va viure a la capital catalana, que va haver de deixar arran dels escàndols protagonitzats pels seus pares.

Nascut el 6 de desembre del 2000, el setembre del 2018, amb prou feines amb 17 anys, va anar a Alemanya, on va militar durant una temporada en el juvenil A del TSV Hannover Burgdorf de la Bundesliga. En aquest equip va coincidir amb l'ara entrenador blaugrana, Antonio Carlos Ortega, i el seu segon, Iker Romero. Un any després, l'estiu del 2019, Urdangarin va fitxar per l'HBC Nantes, però la pandèmia del covid-19 va interrompre les competicions el març del 2020. L'estiu de l'any passat es va traslladar a Barcelona, on viu la seva tieta Ana i on fa els seus estudis universitaris a l'EU Business School. El Barça B jugarà aquesta temporada en el Grup B de la Divisió d'Honor Plata, la segona categoria de l'handbol espanyol, on és un dels equips més potents de la competició.

Actualment la seva família es troba disseminada per diferents països. El seu germà Juan Valentín, el primogènit, estudia a la ciutat anglesa d'Essex, mentre que la seva mare encara viu amb la seva germana petita, Irene, a Suïssa. El seu pare, Iñaki Urdangarin, compleix condemna de 5 anys i 10 mesos pel cas Nóos en una presó del País Basc. Tot i això, actualment ja no ha de dormir més a la presó i pot sortir del país per motius de feina, i exerceix com a assessor empresarial en un bufet d'advocats de Vitòria. Miguel, el tercer fill del matrimoni, estudia ciències del mar a Anglaterra i actualment viu a Londres.

stats