Billy Porter revela que és positiu de VIH

L'actor, de 51 anys, portava ocultant el seu diagnòstic des del 2007

2 min
Billy Porter en una imatge compartida per ell

BarcelonaBilly Porter es una estrella de Hollywood a la qual mai li ha costat alçar la veu per defensar causes pròpies i alienes. Potser per això ningú s'ha estranyat davant les seves últimes declaracions, en les quals ha confessat que es positiu de VIH i que "la vergonya és destructiva", cosa que fa anticipar que farà d'aquesta qüestió una causa vital. Poc després d'haver revolucionat les xarxes socials a l'anunciar que encarnaria la fada padrina de la pel·lícula de la Ventafocs, protagonitzada per Camila Cabello, ara ha fet aquestes colpidores declaracions a The Hollywood Reporter.

Conegut per donar vida a Pray Tell a la sèrie Pose, per la qual ha guanyat un Emmy, Porter revela que va ser diagnosticat amb la malaltia el 2007. Durant aquests anys diu que havia callat perquè tenia por de ser estigmatitzat fins al punt que la seva carrera es veiés acabada. Segons l'esmentat mitjà, però, per a Porter el més dur és la vergonya que sentia, ja que va créixer en una família molt religiosa. De fet, diu que tant era així que fins i tot va arribar a sentir que el diagnòstic era un càstig diví.

Porter en el seu paper a 'Cinderella'

En aquest sentit, diu que ara ha canviat la seva posició. "La vergonya és destructiva", afirma l'artista, de 51 anys. Porter assegura que la decisió final de fer-ho públic ha arribat de la mà del personatge de Pray Tell, que en la citada ficció és diagnosticat amb VIH. "Pose ha suposat una oportunitat per enfrontar-me a aquesta vergonya i arribar a aquest moment. La brillantor de Pray Tell i d'aquesta oportunitat em va permetre dir tot el que volia compartir a través d'un substitut", revela l'actor.

Després de l'entrevista a The Hollywood Reporter, l'actor va concedir una extensa entrevista televisiva amb Tamron Hall en el programa que ella presenta, en el qual va donar nous detalls sobre el tema. "La vergonya és debilitant. La vergonya em va envoltar. He tingut problemes estomacals durant catorze anys i ningú podia esbrinar què era o per què ho tenia. Sentia com si tingués sempre un nus a l'estómac", explica Porter. "Vaig sentir com si tingués una mà al cor estrenyent-lo cada dia, tot el dia, tots els matins. La vergonya ho destrueix tot", conclou l'artista.

Porter en el seu paper a 'Pose'
stats