Gent 31/05/2021

Boris Johnson i Carrie Symonds es casen en secret

És el primer cop en 199 anys que un primer ministre britànic en actiu es casa

2 min
Boris Johnson i Carrie Symonds es casaran al juliol

BarcelonaEl primer ministre britànic, Boris Johnson, i la seva nòvia, Carrie Symonds, es van casar dissabte a la catedral catòlica de Westminster (Londres) en una cerimònia planejada "en secret", segons va confirmar diumenge Downing Street. The Mail on Sunday explica que al casament hi van assistir trenta convidats –el màxim permès actualment per la pandèmia–, entre ells el pare del nuvi, Stanley Johnson, i els seus germans Leo, Jo i Rachel, sense que se sàpiga si hi van ser els fills grans del primer ministre. En l'esdeveniment sí que hi va participar Wilfred, el primogènit de la parella formada per Johnson, de 56 anys, amb Symonds, de 33, que va néixer el 29 d'abril del 2020, poc després que el seu pare es divorciés de la seva anterior dona, Marina Wheeler, amb qui es va casar el 1993 i va tenir quatre fills.

Prèviament, el polític, a qual s'atribueixen diverses relacions extramatrimonials i dos fills, també va estar casat, des del 1987, amb Allegra Mostyn-Owen, a qui va conèixer quan tots dos eren estudiants a la Universitat d'Oxford, tot i que el seu matrimoni va ser anul·lat. Segons el citat mitjà, aquest és el primer casament en 199 anys d'un primer ministre del Regne Unit en actiu, des que lord Robert Jenkinson es va casar amb Mary Chester el 1822. La premsa explica que la parella, que es va prometre el desembre del 2019, portava mesos planejant casament –del qual ni l'entorn polític de Johnson ni alguns càrrecs de la catedral sabien res–, tot i que fa uns dies van comunicar als seus amics que projectaven una gran celebració el 30 de juliol de 2022.

Imatge oficial de l'enllaç

D'acord amb alguns diaris, la núvia portava un vestit blanc sense vel i el nuvi "estava molt elegant" mentre entraven plegats al temple al so de música clàssica. Posteriorment, es creu que van fer una petita celebració a la seva residència oficial, Downing Street. El Mail assenyala que Symonds és catòlica practicant, mentre que Johnson, que havia deixat el catolicisme de la seva mare quan era jove per convertir-se a l'anglicanisme, està batejat com a catòlic i ara combrega en aquesta fe. Segons la premsa, encara que l'Església catòlica no casa divorciats, en aquest cas Johnson no compta com a tal perquè els seus anteriors casaments no van ser en temples catòlics.

L'anunci del seu casament es produeix després d'una setmana dura per al primer ministre, que va ser acusat d'"inepte" pel seu exassessor estrella Dominic Cummings i criticat pel finançament irregular de la redecoració del seu habitatge oficial, entre altres polèmiques. Diferents polítics de tots els partits han felicitat la parella per la seva unió, si bé diversos diputats laboristes han dit que el "casament d'emergència" és un bon estratagema per distreure "de tota la mala premsa" generada aquesta setmana. Es creu que el nou matrimoni podria fer la seva primera aparició oficial en la pròxima cimera del G-7, els dies 12 i 13 de juny a Cornualla.

Carrie Symonds i el seu fill Wilfred
stats