Gent 09/04/2021

Caitlyn Jenner vol convertir-se en la governadora de Califòrnia pel partit republicà

Va fer-se famosa al guanyar una medalla d'or als Jocs Olímpics de l'any 1976, després per casar-se amb la mare de les Kardashian i finalment com a icona transsexual dels EUA

2 min
Caitlyn Jenner en una foto d'arxiu

BarcelonaL'estrella televisiva i campiona olímpica Caitlyn Jenner estudia la possibilitat de postular-se com a candidata a governar Califòrnia si prosperen els intents de celebrar una elecció revocatòria contra l'actual mandatari, Gavin Newsom. La intenció de Jenner va ser revelada al començament d'aquesta setmana pel mitjà digital Axios, i després altres mitjans com Politico i CBS News van detallar aquest dijous que es reunirà de manera imminent amb un grup d'assessors per preparar la seva estratègia.

El moviment recorda la campanya per la qual el 2003 l'actor Arnold Schwarzenegger va arribar a ser el governador de l'estat més poblat dels Estats Units al batre el demòcrata Gray Davis en una elecció revocatòria, un mecanisme similar a la moció de censura però mitjançant sufragi directe. Igual que Schwarzenegger, Jenner milita al Partit Republicà, una formació que fa anys que no guanya a Califòrnia i els èxits electorals de la qual han estat vinculats a estrelles com Clint Eastwood, exalcalde de la localitat de Carmel, i Ronald Reagan, que va exercir com a governador de l'estat entre el 1967 i el 1975, abans d'ascendir a la presidència del país el 1981.

Jenner, que va ser una de les protagonistes del reality show Keeping up with the Kardashians, ha dit en entrevistes que s'identifica com a conservadora en l'aspecte econòmic i com a liberal en els assumptes socials, i és una de les activistes transgènere més influents de les files republicanes. Segons el diari Político, la possible candidata es reunirà la setmana que ve amb Caroline Wren, antiga assessora de campanya de l'expresident Donald Trump (2017-2021). Jenner va donar suport públicament a Trump durant el començament del seu mandat, afirmant que el polític conservador era un ferm defensor del col·lectiu LGTBQ, tot i que va canviar d'opinió el 2018 quan l'administració Trump va prohibir que les persones transgènere poguessin servir a l'exèrcit. "Lamentablement, estava equivocada. La realitat és que la comunitat trans està sent atacada sense descans per aquest president", va escriure en un article d'opinió a The Washington Post.

Caitlyn Jenner mostra fotos antigues

Fonts consultades per Los Angeles Times afirmen que els republicans de Califòrnia veuen Jenner com una candidata capaç de plantar cara als demòcrates en un estat conegut per la seva aclaparadora majoria progressista. Tot i que l'estrella no s'ha pronunciat públicament, sí que ha recuperat la seva activitat a Twitter, on després de gairebé dos anys sense publicar res ha compartit un missatge crític amb la gestió de la pandèmia a Los Angeles, la ciutat més gran de Califòrnia. Bruce Jenner va arribar a la fama quan va guanyar la prova del decatló als Jocs Olímpics del 1976, després va contreure matrimoni amb Kris Kardashian el 1991 –amb qui va tenir dues filles: Kendall Jenner i Kylie Jenner– i el 2015 va anunciar la seva transició a dona amb el canvi de nom per Caytlin.

stats