Canvi d'imatge simbòlic d'Iglesias: es talla la cua de cavall després de deixar la política institucional

El fins ara líder de Podem ja va canviar la cua per un monyo quan va entrar al govern de coalició

2 min
Pablo Iglesias llegint un llibre

S'ha convertit durant set anys en la imatge i metàfora del seu càrrec, en una mostra de rebel·lió criticada per molts oponents, però amb la fi de la seva etapa en la política institucional ha fet el pas de deixar-la de banda. Pablo Iglesias s'ha tallat la cua de cavall. Tal com ha avançat La Vanguardia, el fins ara líder de Podem ha renunciat a la imatge amb què va irrompre al tauler polític en les eleccions europees del 2014. Des de llavors, de forma despectiva, van començar a anomenar-lo el coletas, un sobrenom que haurà de tenir el seu punt final a partir d'ara amb el canvi de look d'Iglesias, que passa a portar el cabell curt.

Durant els set anys d'existència de Podem, la imatge d'Iglesias ha sigut un tema de discussió recurrent. El 2015 ja es va posar sobre la taula que es tallés el cabell per a les eleccions espanyoles, però va prevaldre la imatge que havia transmès l'any anterior. El mateix va passar els comicis posteriors, fins al punt de l'entrada al govern de coalició. Llavors es va optar per un punt intermedi: un monyo i un cabell més polit, així com l'ús més habitual d'americanes.

Amb l'anunci de la renúncia de tots els seus càrrecs després dels resultats de les eleccions madrilenyes –en què Unides Podem només ha recuperat tres diputats però segueix sent el partit amb menys escons del Parlament regional– Pablo Iglesias ha decidit fer el pas i canviar d'imatge. Feia temps que ho desitjava per més comoditat, també per deixar de ser ostatge del personatge que s'havia creat durant tots aquests anys en política.

La intenció d'Iglesias a partir d'ara és tornar a fer de professor de polítiques de la Universidad Complutense de Madrid i podria provar també algun nou format periodístic. Quan va començar en política ja presentava un programa de La Tuerka i era habitual que entrevistés diferents polítics. Ara aquest format podria estendre's a un programa de més audiència.

stats