Gent 13/10/2021

El capità Kirk de 'Star Trek' anirà a l'espai de debò

L'actor William Shatner, de 90 anys, volarà fins a l'espai exterior de la mà de l'empresa Blue Origin, de Jeff Bezos

2 min
Shatner posant amb la granota espacial que durà per al seu viatge

BarcelonaL'actor William Shatner, que va interpretar el capità Kirk a l'emblemàtica sèrie Star Trek, serà el primer actor d'aquell recordat repartiment que farà un viatge a l'espai en la vida real. Acompanyat de tres passatgers més, Shatner pujarà a un coet de Blue Origin des de Texas en el que serà el segon vol suborbital tripulat de l'empresa del multimilionari Jeff Bezos. "Penso mantenir el nas enganxat a la finestra. L'únic que no vull veure és un gremlin mirant-me des de l'altre costat", ha dit l'actor canadenc en un vídeo promocional divulgat per la mencionada empresa.

Shatner, que té 90 anys i que es convertirà en la persona més vella que ha anat mai a l'espai, ha rebut aquesta invitació de Blue Origin, que vol així mantenir l'interès del públic en la cursa que manté amb altres empreses privades del sector, com per exemple la d'Elon Musk o la del multimilionari britànic Richard Branson, que al juliol va volar a bord d'una nau espacial de Virgin Galactic, la seva companyia. SpaceX, l'empresa de Musk, també va enviar quatre turistes espacials a l'òrbita terrestre durant tres dies al setembre, una missió que va ser objecte d'una sèrie de Netflix. "Portar una celebritat com William Shatner, que està relacionat amb l'espai, aporta una mena de ressorgiment i crea atenció mediàtica", ha explicat a l'agència AFP Joe Czabovsky, expert en relacions públiques de la Universitat de Carolina de Nord.

Star Trek, que va concloure després de tres temporades, va viure una llarga vida de ficció a través de les seqüeles que se n'han emès. També de les pel·lícules que se n'han fet, gairebé una dotzena. En la sèrie original, el capità Kirk comandava una missió de cinc anys per explorar nous mons i descobrir altres civilitzacions. En la vida real, el capità Kirk tindrà un viatge més curt, ja que està previst que duri només 10 minuts, dels quals aproximadament quatre seran sense gravetat.

stats