Hollywood
Gent 18/11/2022

Chris Hemsworth revela que té predisposició genètica a partir Alzheimer

L'actor ho va descobrir mentre rodava una docusèrie per a National Geographic

ARA
2 min
Chris Hemsworth

BarcelonaL'actor australià Chris Hemsworth, conegut per haver interpretat Thor a les pel·lícules de Marvel, ha explicat en una emotiva entrevista a la revista Vanity Fair com el seu últim projecte professional li ha capgirat la vida. Mentre treballava en la sèrie documental de National Geographic Limitless, centrada en la longevitat, l'actor es va sotmetre a diversos tests genètics. Els resultats van mostrar que Hemsworth, casat amb Elsa Pataky, té una predisposició a patir Alzheimer en un futur perquè té dues còpies del gen APOE4 –una de la seva mare i una del seu pare–, relacionat amb l'increment de risc de tenir la malaltia.

L'actor ha confessat que aquesta descoberta era una de les "grans pors" de la seva vida. "La idea que no pugui recordar la vida que he viscut o la meva dona i els meus fills és la gran por de la meva vida", ha declarat. L'estrella de Marvel assegura que la notícia el va agafar per sorpresa, tot i que el seu avi pateix la malaltia.

Hemsworth remarca que el resultat no és un diagnòstic d'Alzheimer, però que sí que és un motiu de preocupació. "No volia manipular-ho, dramatitzar-ho en excés o convertir-ho en un intent d'empatia per part dels altres", detalla l'actor. Els tests genètics formaven part de la preparació de la docusèrie i el director del projecte, Darren Aronofsky, li va oferir la possibilitat que no es parlés de la descoberta ni de la malaltia en el muntatge final. Hemsworth ho va rebutjar. "Crec que [la sèrie] pot ser una motivació perquè les persones tinguin més cura d'elles mateixes i entenguin que hi ha accions que poden fer per prevenir", detalla.

Assegura que amb la informació que ara té pot començar a prendre mesures per tenir cura de la seva salut física i mental. Les proves genètiques a les quals es va sotmetre l'actor mostren que té entre vuit i deu possibilitats de patir Alzheimer. Segons un estudi del 2021 del National Institute of Health, només entre un 2% i un 3% de la població té dues còpies del gen APOE4, com és el cas de Hemsworth.

stats