Comiat
Gent 21/07/2022

El clan Trump en bloc s'acomiada d'Ivana Trump en el seu funeral a Nova York

L'expresident nord-americà i tots els seus fills van formar part del comiat de la seva exdona, celebrat en una església catòlica de l'Upper East Side

3 min
Donald Trump i la seva fila Ivanka, en primer terme, sortint del funeral d'Ivana Trump

BarcelonaDonald Trump i tota la seva família van acudir aquest dimecres al funeral d'Ivana Trump, la primera dona de l'expresident nord-americà i mare de tres dels seus fills grans, que va morir la setmana passada als 73 anys. El servei va tenir lloc a l'església catòlica de Saint Vincent Ferrer, a Manhattan, i hi van acudir no només els tres fills de la parella –Donald Jr., Eric i Ivanka– sinó també molts altres membres del clan, inclosa l'actual esposa del magnat novaiorquès, Melania Trump; el seu fill Barron, i la filla que Trump va tenir amb Marla Maples, Tiffany.

Uns quants fills van prendre la paraula durant l'acte per recordar l'esquiadora i empresària, que va emigrar de Txecoslovàquia als Estats Units i que el 1977 es va casar amb Trump, formant una de les parelles més populars de la jet set novaiorquesa de l'època. "Era la personalització del Somni Americà. Era una força de la naturalesa", la va recordar al funeral el seu fill Eric, segons recull el diari New York Post. "Ens va criar a tots tres (fills) amb puny de ferro, però també amb un cor d'or", va dir el fill mitjà de la parella, que es va divorciar el 1992 enmig d'un gran escàndol mediàtic després de l'aventura de Trump amb la actriu Marla Maples, amb qui es casaria un any després.

Donald i Melania Trump amb el seu fill Barron en segon terme a la sortida del funeral d'Ivana Trump

Ivanka, que va recordar la seva mare com una persona "brillant, encantadora, apassionada i perversament divertida", va acudir al comiat acompanyada del seu marit, Jared Kushner, i dos dels tres fills: Joseph i Theo. La seva petita Arabella no va acudir al funeral. Eric Trump hi va anar amb la seva dona, Lara, i els seus nens, Eric Luke i Carolina Dorothy. El més primogènit d'Ivana Trump, Donald Jr., va acudir-hi amb la seva companya, Kimberly. La seva exdona, Vanessa, amb qui va tenir cinc fills –Kai Madison, Donald Trump III, Tristan Milos, Spencer Frederick i Chloe Sophia Trump– també va fer públic el seu condol.

Ivanka Trump amb el seu marit, Jared Kushner, i els seus dos fills grans

Més enllà de la família, van acudir al funeral cares conegudes com Jeanine Pirro, presentadora de Fox News, o Charles Kushner, promotor immobiliari i sogre d'Ivanka. Després de la missa, celebrada en l'esmentada capella de l'Upper East Side, la família va oferir una recepció privada al Trump National Golf Club Bedminster. La família va demanar que no s'enviessin corones de flors a la difunta i que, en lloc d'això, es fes una donació al Big Dog Ranch Rescue, una ONG dedicada als animals, amb la qual ella solia col·laborar.

Donald Trump Jr i la seva companya, Kimberly

Ivana, que va decidir quedar-se amb el cognom del seu primer marit, va desenvolupar a partir de la separació una carrera polivalent. Va llançar línies de roba, joies i productes de bellesa, va escriure diversos llibres i va col·laborar amb revistes. La seva mort va tenir lloc dijous passat i, segons les autoritats, hauria estat resultat d'una caiguda a les escales del seu luxós habitatge a Nova York.

Els tres fills d'Ivana Trump amb les seves parelles i fills al funeral de la seva mare, celebrat en una església catòlica de l'Upper East Side, a Nova York
stats