Gent 04/08/2021

Els conservadors volen aixafar-li la festa d'aniversari a Obama

À.G.
2 min
Bruce Springsteen i Barack Obama

BarcelonaBarack Obama compleix 60 anys avui i els conservadors s'han conjurat per amargar-li la festa d'aniversari que vol celebrar, el cap de setmana, a la luxosa illa de Marta's Vineyard (Massachusetts), lloc habitual d'estiueig de la família. Es preveu que l'expresident americà congregui 650 persones, entre convidats i treballadors, i això ha despertat les crítiques de diverses veus conservadores, que l'acusen de ser incongruent amb la seva defensa de les vacunes i mesures de protecció contra el covid.

El cas no deixa de recordar la polèmica per la paella de Rahola i el vicepresident Puigneró, però a nivell internacional i uns esglaons més amunt en l'escala del glamur, amb convidats com George Clooney, Steven Spielberg i Oprah Winfrey. I s'espera que Beyoncé, JAY-Z, Ellen DeGeneres o Sarah Jessica Parker, que hi van anar quan en va complir 55, repeteixin ara, cinc anys més tard. Qui es perdrà la festa, però, és qui va ser vicepresident d'Obama durant el seu mandat: Joe Biden té previst passar el cap de setmana a Rehoboth, una de les platges més a prop de la Casa Blanca, al petit estat de Delaware.

"Aquest és un esdeveniment perillós i superdifusor del virus. Estan matant gent. Això és el que dirien els demòcrates si es tractés de la festa d'aniversari de Donald Trump", ironitzava a Twitter el senador republicà Jim Jordan. Ronna McDaniel, presidenta del partit, se sumava a les invectives: "Potser és que hi ha excepcions a les normes sobre el coronavirus a les festes amb famosos de l'esquerra i rics?" Samuel Goldman i Brent Bozell han criticat també l'esdeveniment.

L'entorn d'Obama, però, ha explicat que la festa seguirà escrupoloses mesures de seguretat i ha explicat que fins i tot s'han contractat "coordinadors de protocols de covid". La celebració es farà a la casa que tenen, de 650 metres quadrats i 11 hectàrees de jardí, comprada fa dos anys per un preu de 13 milions de dòlars. Els assistents hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa.

En tot cas, la celebració serà una cerimònia sense regals. L'expresident ha demanat als convidats que els diners que tinguessin previst gastar-se els donin a programes d'ajut a menors afroamericans en situació vulnerable. I ha assenyalat entitats com My Brother’s Keeper Alliance, Girls Opportunity Alliance o la Fundació Obama, creada per ell mateix. La festa arriba tot just una setmana després que Barack Obama hagi fitxat per a la NBA com a promotor d'alguns dels projectes de responsabilitat social a l'Àfrica que vol emprendre l'entitat organitzadora de la lliga nacional de bàsquet.

stats