Gent 17/06/2022

Dior inunda Sevilla de glamur (i de famosos)

La firma francesa va presentar la seva col·lecció creuer 2023 a la icònica plaça d'Espanya de la capital andalusa amb un espectacle flamenc de fons

3 min
Un fragment de la desfilada que Dior va oferir aquest dijous a Sevilla

BarcelonaDior ha desembarcat a Sevilla aquest dijous per reproduir-hi la Fira d'Abril i les casetes amb el ball flamenc de Belén López i del Yiyo de fons. La plaça d'Espanya sevillana, dissenyada per l'arquitecte Aníbal González amb motiu de l'Exposició Iberoamericana del 1929, es va engalanar amb una portalada de color blau i blanc, els mateixos colors dels fanalets que penjaven de banda a banda i els milers de llums que van rebre els més de 900 convidats que la maison va acomodar en cadires de boga.

Un dels dissenys que Dior va presentar a Sevilla dijous.

A les 22.15 h començava una desfilada que va tenir com a emblema la bailaora Carmen Amaya, de la qual Maria Grazia Chiuri, directora creativa de Dior, es confessa gran admiradora i a qui reconeix com un símbol "capaç de retratar l'ànima d'Espanya", tal com ha dit a les xarxes socials. La bailaora Belén López va representar el geni d'Amaya sota els acords d'un quadre flamenc i una orquestra dirigida pel compositor Alberto Iglesias, on el violí i la guitarra van ser elements essencials, també per al Yiyo, que juntament amb un cos de ball estàtic, a les escales centrals de la plaça sevillana, van ser tan protagonistes com la col·lecció de la firma francesa.

Un dels dissenys que Dior va presentar dijous a Sevilla.

No és la primera vegada que la firma estreny llaços amb Espanya a través de les seves col·leccions: el mateix Christian Dior va presentar el 1954 un vestit que va anomenar Nit d'Espanya i dos anys més tard va batejar-ne un altre com a Ball a Sevilla. Quan va agafar les regnes creatives de la firma Yves Saint Laurent, va presentar una col·lecció al Palau de Llíria amb la duquessa d'Alba asseguda al costat, però el veritable boom de la influència espanyola el va portar a gala el gibraltareny John Galliano, que va celebrar el seixantè aniversari de la casa amb una desfilada que va obrir i va tancar amb flamenc i amb ell vestit de torero.

Un dels dissenys més acolorits de la col·lecció creuer 2023 de Dior, presentada a Sevila aquest dijous.

Maria Grazia Chiuri ha creat la col·lecció Cruise 2023 abocant-se als arxius de la firma per reconvertir-los en noves peces amb la col·laboració d'artesans andalusos, que han posat sobre la moda de Dior les seves filigranes creatives. Per exemple, els brodats dels mantons de Manila de María José Sánchez Espinar, tercera generació en aquest ofici. Tot i això, la col·lecció va ser sòbria, amb el blanc i el negre com a protagonistes i amb petites pinzellades de color en vermell, groc i ocre en tafetà brillant, en àmplies faldilles, volums molt controlats i utilització de volants en comptades ocasions. Chiuri ha recorregut a boleros retallats per aconseguir una silueta més esvelta; a les jaquetes les mànigues s'acampen com si fossin una capa, i la cèlebre Bar es reinventa en vellut negre brodat amb fils d'or.

Gairebé 900 convidats van poder gaudir en directe de l'espectacle. Entre ells hi havia Elle Macpherson, Chiara Ferragni, l'actriu Maria Pedraza, Stella del Carmen (filla d'Antonio Banderas), Alessandra de Osma (dissenyadora i esposa de Christian de Hannover), Victoria Federica de Marichalar, Eugenia Martínez de Irujo i la seva filla Cayetana o l'actriu britànica Charithra Chandran.

stats