Gent 03/08/2021

Dolly Parton va invertir els diners d''I will always love you' en reactivar una barri negre de Nashville

La cantant va comprar un gran complex d'oficines per retre homenatge a Whitney Houston

ARA
2 min
Dolly Parton

BarcelonaDolly Parton va escriure i va gravar la cançó I will always love you a la dècada dels 70, però el tema va saltar a la fama el 1992 quan Whitney Houston va fer-ne una versió per a la pel·lícula El guardaespatlles. Tres dècades després, Parton ha explicat què va fer amb els diners que va guanyar gràcies als drets d'autor d'aquell èxit. En una conversa al programa Watch What Happens Live with Andy Cohen, la cantant ha revelat que va fer servir els beneficis de la cançó per comprar un gran complex d'oficines en un barri de Nashville majoritàriament negre. "Sobretot hi havia famílies negres. Quedava fora de la famosa zona de l'Avinguda 16 i vaig pensar: «Compraré aquest lloc, tot aquest centre comercial»", explica Parton. La cantant diu que va intentar posar-se a la pell de Whitney Houston abans de prendre la decisió. "Em va semblar una idea genial. Estaria aquí, amb la seva gent, que també és la meva gent. M'encanta pensar que vaig gastar-me aquells diners en un complex, que des del meu punt de vista el va construir la Whitney", afirma Parton.

Durant la conversa, la cantant també ha explicat que no li van demanar mai que interpretés una versió a duo de la cançó amb Houston, però que li agradaria haver-ho fet. "No em van demanar mai que actués amb la Whitney. Tan de bo hagués passat, m'hauria encantat", assenyala Parton, que amb el gest d'invertir en la perifèria de Nashville va voler retre un homenatge a Whitney Houston. Parton va compondre I will always love you el 1973 a mode de comiat del seu soci comercial, Porter Wagoner. La cantant participava des de mitjans dels anys 60 en el programa de televisió The Porter Wagoner Show, on va començar a guanyar popularitat. En un principi, Parton s'havia compromès a formar part del programa durant cinc anys, però la forta connexió que va establir amb Wagoner la feia endarrerir la sortida un any rere l'altre.

"Teníem molt d'èxit amb els duets. Jo volia marxar però no sabia com fer-ho. Volia fer-li entendre com apreciava tot el que havia fet per a mi, així que em vaig posar a escriure una cançó per explicar-l'hi", diu la cantant. Així va sorgir I will always love you. Quan la va tenir enllestida, va presentar-se al despatx de Wagoner i l'hi va cantar. Ell li va dir que es tractava de la millor cançó que havia escrit mai i la va empènyer a començar la seva carrera en solitari. Segons la revista Forbes, Parton va guanyar més de 10 milions de dòlars en drets d'autor per aquell tema.

stats