Gent 30/08/2021

Els ducs de Cambridge estudien traslladar-se a Windsor

El progressiu augment de la seva importància institucional fa que la seva residència a Norfolk ja no sigui practicable

2 min
El regal enverinat d’Attenborough  al príncep Jordi

BarcelonaEl príncep Guillem i la seva esposa, Kate Middleton, estarien estudiant canviar de domicili. Segons publicava ahir The Mail on Sunday, la parella estan "considerant seriosament traslladar-se a Windsor", que és la segona residència oficial de la reina Elisabet II i que els agrada més que Buckingham, ja que el palau londinenc –tot i viure-hi els dies feiners– és estrictament cerimonial per a ella. Aquest gest implicaria de facto que els ducs estan a punt d'assumir un paper més destacat dins la monarquia britànica.

Segons les fonts que cita aquest mitjà, els ducs de Cambridge haurien estat "buscant" opcions d'allotjament en aquesta àrea que siguin adequades a les seves necessitats familiars, com per exemple criar els seus tres fills, els prínceps Jordi, Carlota i Lluís. D'entre tot el catàleg de propietats de la família reial britànica, s'haurien interessat per Fort Belvedere, situat en els terrenys de Windsor i on el rei Eduard VIII, oncle de la reina, va signar la seva abdicació el 1936. No obstant, personal de palau consultat pel mitjà descarten aquesta ubicació perquè, tries a banda, Fort Belvedere actualment està llogat a uns amics de la família.

La reina Elisabet II, de 95 anys

Els ducs de Cambridge viuen ara per ara entre la seva residència oficial de Londres, el Palau de Kensington, i la seva casa real, ubicada al camp, a Norfolk, i anomenada Anmer Hall. Anmer Hall "ja no funciona" perquè "és lluny", explica el mitjà esmentat. "No funciona" vol dir que en la mesura que els ducs de Cambridge van agafant més pes en l'agenda institucional es passen els dies anant i tornant de Norfolk, ja que Kensington –que és un palau visitable– és per a ells "l'oficina" i no hi fan vida, tal com va transcendir temps enrere. Windsor, a més, també facilitaria la vida a Kate Middleton, ja que tindria més prop els seus pares.

En la decisió que prenguin no resulta secundari tampoc que la reina s'hagi plantejat traslladar-se definitivament a Windsor després de la mort del seu marit, el duc d'Edimburg, a l'abril. Ella podria fer una vida més familiar al castell de Windsor mentre gaudiria d'un lloc en el qual ha passat els caps de setmana des que va convertir-se en la sobirana britànica fa 69 anys.

stats